Reality-radio op Studio Brussel

Print
Na de explosie van reality-televisie in 2000 lanceert Studio Brussel vanaf zondag 4 februari een nieuw begrip in medialandschap: "reality-radio". "Microkosmos" is een surrealistische road-soap van de jongerenzender en vertelt het wedervaren van 10 mensen die 100 dagen in Europa rondtoeren. Producer Jan Sprengers stelde de reeks dinsdag voor aan de pers.
BR> De fictiereeks is een idee van Bart Vanneste en Gunter Lamoot, gekend van onder meer Studio Kafka, Tom Aerts en Dirk Lambrecht. De tien mensen uit vijf provincies trekken 100 dagen op reis door Europa. "StuBru geeft deze representatieve steekproef van de Vlaamse actieve bevolking, getrokken uit alle bevolkingslagen en uit zowat alle beroepscategorieën, de belevenis van een real-life roadmovie cadeau", legt Sprengers uit. "Als ze slagen in het opzet, winnen ze elk 10.000 euro. Werkelijkheid en fictie lopen hier sterk door elkaar", voegt de producer eraan toe.
"Microkosmos" loopt elke zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Tijdens de week wordt er een korte teaser uitgezonden waarin aangekondigd wordt wat er zondag te beleven zal zijn. Het programma "Rock Bottom" zal door de komst van de nieuwe reeks verschoven worden van 19.00 tot 22.00 uur.

.

Nu in het nieuws