Gala van de Gouden Schoen 2000

Morgen/woensdag 31 januari om 20.15 uur verwelkomen Birgit Van Mol en Dirk Abrams de VTM-kijkers bij de rechtstreekse uitzending van "Het Gala van de Gouden Schoen 2000".

BR> Dan vernemen we wie de opvolger wordt van Lorenzo Staelens, de Gouden Schoen van 1999. De meest prestigieuze trofee van het Belgisch voetbal werd voor het eerst uitgereikt in 1954. De laureaat was toen Rik Coppens. De meest gelauwerde Belgische voetballer is Paul Van Himst, die liefst vier keer de Gouden Schoen kreeg : in 1960, 1961, 1965 en 1974. Naast de Gouden Schoen worden er die avond nog vier bijkomende prijzen toegekend :

* Jean-Marie Pfaff en Michel Preud'homme, twee van de beste doelmannen aller tijden, bekronen de winnaar in de categorie "Doelpunt van het Jaar". Zowel de vier genomineerden als de uiteindelijke winnaar worden door de kijker bepaald.

* "De Gouden Stud" gaat naar de meest sexy speler. De vier genomineerden komen uit de erotische hoogtepunten op onze velden. En wie anders dan Joyce De Troch en Phaedra Hoste kunnen deze prijs overhandigen.

* België heeft ook spelers in het buitenland en daarom wordt ook gezocht naar de BBB, de "Beste Belg in het Buitenland". Het is ook hier de stem van de voetballiefhebber die de vier genomineerden en de uiteindelijke winnaar aanwijst. Eén van onze grootste exportproducten, Luc Nilis, zal de winnaar bekendmaken.

* De "Life Time Achievement Award" zal een speler nog eens speciaal in de spotlights zetten als bekroning voor diens gehele carrière.

Voor de toewijzing van de Gouden Schoen zijn er vier stemgerechtigde groepen : de trainers, de VIP's (o.m. bondsleiders en ex-Gouden Schoenwinnaars), de journalisten van de schrijvende pers en de journalisten van de audiovisuele pers. Een afgevaardigde van elke groep maakt de punten bekend zodat langzaam de eindscore wordt opgebouwd met uiteindleijk de bekendmaking van de "De Gouden Schoen 2000".

De muzikale gasten zijn Betty, Twarres en Hooverphonic.

Nu in het nieuws