Zapboek over televisie voor kinderen

Journalist Dirk Musschoot heeft een informatief boek over televisie geschreven van, over en voor kinderen. In "Word je van tv-kijken groot?", dat in samenwerking met de openbare omroep tot stand is gekomen, behandelt hij ettelijke boeiende en veelzijdige aspecten van televisie.

BELGA

Het boek werd dinsdag op de VRT aan de pers voorgesteld. Het kinderboek is het vijfde in een reeks, die vijf jaar geleden door de Hasseltse uitgeverij Clavis is opgestart. Onder de naam "Mozaïek" behandelen Vlaamse schrijvers "vragen van en voor kinderen". De reeks belicht onderwerpen uit de dagelijkse leefwereld van kinderen tussen 8 en 12 jaar, waaronder de dierentuin, relaties, vrienden, feesten, het ziekenhuis en dergelijke meer.

Musschoot ging zelf te rade bij kinderen en vroeg wat hen in verband met televisie bezighoudt, over welke aspecten zij vragen hebben. De journalist zocht niet altijd alleen naar de antwoorden en kreeg de medewerking van TV1 als familiezender en Ketnet als kinderzender. Onder meer nieuwslezer Jan Becaus en netmanager Wim Vanseveren verleenden hun medewerking.

Dirk Musschoot, "Word je van tv-kijken groot? Vragen van en voor kinderen over televisie", Uitgeverij Clavis, Hasselt, 595 frank.

Nu in het nieuws