Vader uit gekkenhuis gehaald

Print
Drie volwassen kinderen van een psychiatrisch patiënt die was gecolloqueerd in Sint-Alexius in Grimbergen, hebben hun vader geholpen om te ontsnappen.
BR> De 49-jarige Hendrik H. was maandagavond met spoed opgenomen op de gesloten afdeling van het Sint-Alexiusziekenhuis in Grimbergen. De man was compleet over zijn toeren, was zeer wantrouwig en was - dat vond ook de familie - een onmiddellijk gevaar voor zichzelf en zijn omgeving.
In de buurt van Pepingen kent men Hendrik wel. Maar maandag liep het de spuigaten uit. Hendrik werd, dik tegen zijn zin, opgenomen in de gesloten afdeling. Dinsdag zou de vrederechter zich over zijn lot buigen. Zo ver kwam het niet.
Iets na de middag kwamen de drie zonen van Hendrik hun vader bezoeken. Wat er gezegd en besproken is, weet niemand. Na het bezoekuur ging de veertiger met zijn zonen naar het lokaal waar de verpleegkundige wacht zit. Plotseling greep Hendrik twee met slaapmiddelen gevulde injectiespuiten. Hij bedreigde de doodsbange verpleger en eiste dat hij met zijn sleutels de buitendeur open deed. De man kon niet anders.
Hendrik en zijn drie zonen - allemaal twintigers - holden naar buiten. Daar stond de auto van de kinderen - een oude Crysler - vertrekkensklaar. Zonen en vader verdwenen. Het personeel van de psychiatrische kliniek had het nakijken.
Meteen werd de federale politie op de hoogte gebracht. Temeer omdat bekenden zeker wisten dat Hendrik zich niet zonder slag of stoot zou laten opnemen en hij "sterker is als twee beren samen". Ook was de politie ongerust omdat Hendrik thuis wapens zou bezitten. Hij kwam echter niet opdagen. De zoektocht naar de verdwenen man en zijn zonen bleef vruchteloos. Bij valavond vonden de inspecteurs wel de oude Crysler. De auto stond in Lennik. Van de inzittenden was geen spoor te bekennen.

.

Nu in het nieuws