Moord in Antwerpen opgelost

Print
Een 35-jarige ex-Joegoslaaf bekende dinsdag de moord op zijn 24-jarige vriendin. Haar lijk werd eind januari vorig jaar gevonden aan de Lange Dijkstraat in Antwerpen. De dader werd maandag door Italië uitgeleverd aan België.
BR> In een woning aan de Lange Dijkstraat in Antwerpen werd op 26 januari 2000 het levenloze lichaam van een 24-jarige vrouw gevonden. Ze was al enkele dagen eerder overleden ten gevolge van slagen over haar ganse lichaam. Haar vriend bleek verdwenen met de noorderzon én met zijn 18-jarige zoon en haar een- en vierjarige kindjes.
De vermoorde vrouw werd pas later geïdentificeerd als ex-Joegoslavische, want ze had een andere identiteit aangenomen om politiek asiel te kunnen aanvragen. Haar 35-jarige man, ook uit ex-Joegoslavië, werd na de moord internationaal geseind. Hij werd enkele maanden later getraceerd in Milaan (Italië), waar hij op 4 mei werd opgepakt. De verdachte wilde niets weten van een verkorte procedure voor zijn uitlevering aan België. Daarom duurde het tot maandag voor hij werd uitgeleverd.
De ex-Joegoslaaf verscheen dinsdag al voor de onderzoeksrechter. Hij bekende zijn vriendin na een ruzie te hebben getrapt en geslagen met een metalen staaf. Daarop vluchtte hij met de drie kinderen via Frankrijk naar Italië. De onderzoeksrechter besliste dinsdag de verdachte aan te houden. Ook twee van de drie kinderen zijn ondertussen opgespoord. Het jongste kind van de vermoorde vrouw, de eenjarige baby, is nog niet terecht.

.

Nu in het nieuws