Nog twee mensen kritiek in Wingene

Er zijn nog twee bewoners van het rusthuis Sint-Anna in Wingene in kritieke toestand na de brand van vannacht. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

BELGA

BR> "Na een eerste evaluatie met de leidinggevende officier van de politie en de brandweercommandant blijkt de brand ontstaan te zijn rond 01.00 uur deze nacht", zegt het gemeentebestuur. "Na een persoonlijke alarmering van de bewoner van de kamer waar de brandhaard ontstaan is bij de nachtdienst en via een signaal van het branddetectiesysteem, werden de branddeuren in werking gesteld. De brandweer werd onmiddellijk verwittigd door de nachtploeg van het rusthuis.

Na het lokaliseren van de vuurhaard ging men onmiddellijk over tot het evacueren van de getroffen afdeling met behulp van persluchttoestellen, gezien de gevaarlijke rookontwikkeling. Vier bewoners dienden ter plaatse gereanimeerd te worden, één bewoner overleed ter plaatse. Ondertussen trad het medisch urgentieplan in werking en werden in totaal 29 bewoners in functie van dringendheid overgebracht naar de ziekenhuizen van Brugge, Roeselare, Tielt en Torhout. Eén bewoner overleed nadien in het ziekenhuis en de toestand van twee bewoners is kritiek. De oorzaak van de brand is op heden niet gekend en er werd een gerechtsdeskundige aangesteld."

Nu in het nieuws