'Spoed' geen imitatie van Amerikaanse series

Print
Voor de nieuwe VTM-reeks Spoed, die op 24 januari zijn première beleeft, heeft Ronny Waterschoot de acteurs bij elkaar. Hij heeft er alvast een goed oog in: "Het wordt een betere versie van Medisch Centrum West."
BR>Sinds Waterschoot als Didier De Kunst in Familie werd doodgeschoten, is hij vooral actief achter de schermen. Voornaamste project is zijn International TV-School, waaruit over twee jaar volwaardige tv- of filmacteurs tevoorschijn moeten komen. Voor De makelaar, de serie die volgende maandag zijn laatste aflevering beleeft, was Waterschoot acteursregisseur. Voor Spoed heeft hij suggesties voor de casting gedaan.
"Uiteraard gebeurde dit in overleg met Herman Verbaet van NV Amusement en met VTM", zegt hij. "Neen, de opnamen zijn nog lang niet afgelopen. Ik besef ten volle dat over anderhalve week de eerste aflevering op antenne moet. Alles is eens te meer heel snel moeten gaan, maar dat is normaal geworden in de televisiewereld."
Volgens Waterschoot wordt Spoed een kwalitatief sterke reeks. "Ik heb de volledig gemonteerde eerste aflevering zopas gezien, en ik ben echt onder de indruk. Medisch Centrum West was zeker niet slecht, maar onze reeks wordt beter. Het is een emotionele en dramatische serie, waarin toch wat komische elementen zitten. Dagen en nachten hebben de acteurs de handelingen gerepeteerd die dokters en verplegend personeel van een urgentiedienst bij nacht gewoonlijk verrichten. Dokter Luc Beaucourt, directeur van de spoedafdeling van het Antwerpse UZ, heeft hen hierin bijgestaan."
In de studio werd een spoeddienst nagebouwd met een onthaal en twee interieurs van geneesheren. Ongevallen, branden, huizen en appartementen
Spoed, nieuwe Vlaamse ziekenhuisserie, 18 afleveringen van 50 minuten. Vanaf 24 januari op VTM.

Nu in het nieuws