Jurgen Verniest kaapt Egemin Prijs 1999 weg

Print
Antwerpen, SchotenJurgen Verniest uit Beernem, van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, heeft de Egemin Prijs 1999 ontvangen. Hij werd in de Arenbergschouwburg laureaat met het project Hogesnelheidsfrezen als sleuteltechnologie voor de ontwikkeling van kunststof spuitgietmatrijzen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van een half miljoen.
BR>Met de jaarlijkse Egemin Prijs - in samenwerking met de Vlaamse Ingenieurskamer - bekroont het automatiseringsbedrijf Egemin uit Schoten de beste eindwerken van laatstejaarsstudenten industrieel ingenieurs. Hoofdcriterium daarbij is innovatie. Op de tweede plaats wordt ook rekening gehouden met de economische realiseerbaarheid van het project.
Na de preselecties bleven dit jaar zes eindkandidaten over. Naast de uiteindelijke laureaat Jurgen Verniest waren dat Ward Pauwels en Jorie De Valck van de Erasmushogeschool met het project Tijdreekspredictie door neutrale netwerken, Bruno Meulemans en Koen Rennis van Groep T Technische Hogeschool met het project Ontwerp van een aluminothermisch productiesysteem. Voorts ook Tom Van Uffelen en Nico Van Onckelen van de Karel de Grote Hogeschool met het project Datacommunicatie op het lichtnet op FPGA platform, Gretel Sandrap van de Hogeschool Gent met het project Microbiologisch en fysico-chemisch kwaliteitsonderzoek bij de productie van melkpoeder en Tom Huybrechts en Andy Scherpenberg van het De Nayer Instituut voor het project Voorspellen en beperken van de benodigde rekenkracht bij real time 3D animaties door Computational Graceful Degradation.
MEEST RECENT