Verkeersonveiligheid in Turnhout neemt toe

Print
Het verkeer in Turnhout heeft het voorbije jaar opvallend meer slachtoffers geëist. Vooral de stijging van het aantal zwaargewonde weggebruikers is opvallend. Volgens commissaris Leo Custers gebeuren vooral buiten het stadscentrum meer ongevallen.
BR> De politiediensten noteerden in 2000 vijf dodelijke slachtoffers en 41 zwargewonde verkeersslachtoffers op het Turnhoutse grondgebied. Vooral dat laatste cijfers is een gevoelige stijging ten opzichte van de vorige jaren. In 1999 vielen er 29 zwaargewonden, in 1997 waren dat er 33. Ook het aantal ongevallen met dodelijke afloop is sinds 1995 niet meer zo hoog geweest.
Binnen de ring blijft de verkeersonveiligheid stabiel. Buiten de ring neemt het aantal ongevallen met doden of gewonden sterk toe. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Turnhoutse politie. Wat de oorzaken zijn, vinden we in dat jaarverslag niet terug. Tenzij misschien dat de politie opvallend meer processen-verbaal wegens dronkenschap heeft opgesteld: 115 in 2000, 93 in 1999. Of lag het aan de overdreven snelheid? Ook de wagen van de politie die met een snelheidsmeter is uitgerust, raakte in 2000 in een ongeval betrokken. Daardoor kon de politie lange tijd geen metingen meer uitvoeren en zwierde ze in 2000 maar 432 snelheidsduivels op de bon. In 1999 waren er dat nog bijna 3000.

.

Nu in het nieuws