Stormloop voor sociale verkaveling Merksplas

Voor het kantoor van de sociale bouwmaatschappij De Noorderkempen in Merksplas brengen ongeveer dertig mensen de nacht door. Ze hopen op die manier bij de eersten te zijn om aanspraak te kunnen maken op een lot uit een nieuwe sociale verkaveling. De deuren van het kantoor openen woensdagochtend om 8.30 uur.

BELGA

BR> De sociale bouwmaatschappij De Noorderkempen verkoopt woensdag 24 loten bouwgrond in de bestaande verkaveling Schuivenoord in Merksplas. Door de grote druk van onder meer Nederlandse inwijkelingen zijn bouwgronden voor de gemiddelde bewoner in Merksplas onbetaalbaar geworden. De 24 loten meten gemiddeld 385 vierkante meter. De vraagprijs is 3.000 frank per vierkante meter. Er zijn al bijna honderd kandidaten voor deze 24 percelen.

De toewijzing gebeurt door nummertrekking en het principe 'wie eerst komt, eerst maalt'. Woensdagochtend worden de volgnummers uitgedeeld aan de mensen die zich als kandidaat aanbieden. Wie zich als eerste aanbiedt, krijgt het eerste nummer. Hij kan dan later bij de toewijzing ook als eerste een keuze maken uit de loten. Mensen die al drie jaar in Merksplas wonen, genieten van een voorrangsregeling.

De Noorderkempen heeft dranghekkens geplaatst voor het kantoor in de Leopoldstraat, in het centrum van Merksplas. Om 21 uur (dinsdagavond) hadden al ongeveer dertig mensen postgevat voor de deur om er woensdag als eerste bij te zijn. De eerste kandidaat stond er dinsdagochtend al in alle vroegte.