Antwerpse politie pakt Meir aan

Print
De politie zone West voerde de voorbije drie dagen verkeerscontroles uit in de omgeving Meir. In totaal werden achttien overtreders en 26 foutparkeerders betrapt en bedacht met een boete of proces-verbaal.
BR> * Het Wijkteam 3 van de politie zone West vatte tussen dinsdag 0.30u en 1.30u post op het kruispunt Meir-Meirbrug. Chauffeurs, die er van de Meir komen, moeten er verplicht rechts afslaan. Links de Huidevettersstraat indraaien mag niet en dat wordt ook aangeduid met een verkeersbord, een volle witte lijn en hoger gelegen stenen. Toch begingen twaalf automobilisten een overtreding. Twee onder hen probeerden de politie te ontvluchten, maar werden onderschept. Bovendien bleken drie auto's onverzekerd rond te toeren.
* Hetzelfde wijkteam boog zich maandagavond na klachten uit de buurt over het parkeren aan het woonerf Aalmoezenierstraat-Schoytestraat-Bogaardestraat. Zestien bestuurders werden op de bon geslingerd voor foutparkeren.
* De politie was ook zondag, tussen 15.30u en 17.30u, actief op de Meir. Aandachtspunt waren de automobilisten die met hun auto over de winkelas snorden. En dat is op dat tijdstip verboden. Er werden zes processen-verbaal opgesteld tegen automobilisten die het verbod aan hun laars lapten. Negen anderen kregen een pv omdat ze op de Meir parkeerden.

.

Nu in het nieuws