Antwerpse schepenen zien geen heil in wekelijkse wandeling

Print
De Antwerpse CVP-fractieleider Nahima Lanjri wil dat het schepencollege de straat op gaat. "Als iedere schepen een halve dag per week de burger gaat opzoeken, is dat goed voor ruim 2.000 ontmoetingsmomenten op zes jaar tijd", becijferde Lanjri. Het gemeenteraadslid wil met dit initiatief vermijden dat de schepenen zich alleen maar met vergaderingen en overleg bezighouden.
BR> Nahima Lanjri rekende haar plan alvast uit voor de schepenen. "Als iedere schepen elke week een voormiddag de straat opgaat, vinden er iedere maand 44 ontmoetingsmomenten plaats. Dat zijn over de gehele bestuursperiode meer dan 2.000 gelegenheden om met de burger te praten. Als de schepenen daarnaast nog even de tijd nemen om op een aparte collegezitting naar elkaars ervaringen te luisteren, kan het straatwerk worden omgezet in beleidsdaden."
De schepen van Groen- en Afvalbeleid, Erwin Pairon (Agalev), vindt dat Nahima Lanjri een punt scoort als ze voor meer communicatie met de burger pleit. Een wekelijkse wandeling op straat ziet hij dan weer niet zitten. "Ik ben al zes jaar lang aanspreekbaar door te fietsen, door met de tram te rijden en naar de supermarkt te gaan."
De nieuwe schepen van Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken, Ann Coolsaet (VLD), onthaalt het voorstel op gemengde gevoelens. "Ik ga al langer dan vandaag de straat op. Weliswaar niet willekeurig in een buurt, maar afhankelijk van de dossiers die ik op dat moment behandel. Verder word ik regelmatig uitgenodigd door verenigingen om te praten over een dossier en daar ga ik ook op in", zegt Coolsaet.

.

Nu in het nieuws