Dua wil stank slibbedrijf Silt in Puurs indijken

Print
Vlaams minister van leefmilieu Vera Dua (Agalev) is van plan bijkomende milieuvoorwaarden op te leggen aan het slibverwerkende bedrijf SILT in Puurs (bij Mechelen) als de geurhinder van het bedrijf voor de bewoners van buurgemeente Niel niet vermindert. Dat meldt Vlaams parlementslid Peter de Ridder (SP), die daarover dinsdag een vraag aan de minister stelde.
BR> "Silt zorgt al jarenlang voor zware geurhinder voor de inwoners van Niel. Dit bedrijf, dat deels in handen is van de Vlaamse overheid, tracht sinds jaren met halfslachtige maatregelen de kritiek van de buurtbewoners en het gemeentebestuur van Niel te smoren", aldus De Ridder. "Van elke melding van een stankgolf wordt een proces-verbaal opgemaakt door de Nielse politie. Het zijn er ondertussen honderden."
De Ridder vroeg dinsdag in het Vlaams Parlement aan Dua waarom Niel meer dan een jaar moet wachten op een reactie van haar op aangetekende brieven van het gemeentebestuur. De milieuminister kondigde aan dat ze binnenkort een nieuw gesprek zal hebben met het gemeentebestuur en de milieuinspectie.

.

Nu in het nieuws