Vrijspraak voor uitdelen pamfletten

Print
De Antwerpse politierechter Morrens heeft dinsdag een huisarts uit Deurne vrijgesproken van inbreuken op het Antwerpse "pamflettenreglement". Dat reglement is grotendeels vernietigd door de Raad van State.
BR> Maandag 12 juni 2000 verspreidde dokter Lieve Seuntjens aan de rand van de Arena-pinkstermarkt in Deurne folders aan voorbijgangers. Die folders kondigden een opendeurdag aan in haar groepspraktijk, van Geneeskunde voor het Volk. De folder bevatte ook verkiezingspropaganda van de Partij van de Arbeid. De politie stelde proces-verbaal op en nam de folders in beslag, op basis van het "pamflettenreglement."
Dat reglement is intussen grotendeels vernietigd door de Raad van State. Het reglement onderwierp het verspreiden van pamfletten aan een voorafgaande toelating. Sommige stukken van het reglement vernietigde de Raad van State echter niet, onder meer de verplichting dat de verspreider van pamfletten ook een begeleider moet hebben die weggegooide pamfletten opraapt.
De politierechter vond in het proces-verbaal van de politie echter geen bewijs van een inbreuk tegen dat deel van het reglement en sprak de dokter vrij.

.

Nu in het nieuws