Mark Tijsmans is Ketnet Cool***

Het Antwerpse Sportpaleis is zeven dagen lang het grootste en coolste speelparadijs van de regio. Ketnet Cool*** lokte op de openingsdag 4.000 ketters en co. Twee primeurs waren er gisteren te rapen: de Ketnetband met wrapper Mark Tijsmans als uithangbord en de Cooldance, een dansje van K3 gevolgd door aerobic.

Martine Cuyt

BR>Ketnet-wrapper Mark Tijsmans, ook bekend als Pasmans van

Flikken

, stelde gisteren swingend de nagelnieuwe, keineige Ketnetband voor. De band groeide uit het vorige muziekproject van Tijsmans: Mark Tijsmans en De Lollies. De groep bestaan uit acht leden, de saxofonist is Tijsmans' broer Luc, ook al een lolbroek.

"We brengen een aantal leuke liedjes en tv-tunes, tekenfilmmuziek en ook gewone, heel bekende Nederlandstalige hedendaagse popmuziek", zegt Mark. Zijn woorden zijn nog niet koud of hij pompt Marco Borsato het luchtruim in met

De meeste dromen zijn bedrog

.

Tijsmans, in een pakje dat doet denken aan Michael Jackson tijdens zijn

Thriller

-tijden, pakt zijn publiek in.

In eerste instantie speelt het clubje de pannen van het dak voor de ketters, de kijkers, de fans. "Maar we spelen voor een breed familiepubliek", zegt de acteur. Vol energie danst hij over het podium en covert zonder handomdraai van Samson over de Ducktales tot de Stones.

In de repetitieruimte achter het podium hoppen de meisjes van K3 mee met dertig jonge dansers. De kinderen duwen aanvankelijk verlegen hallo uit de mondjes, maar als de drie K's beginnen te huppen, stretchen en pasjes aan te leren gaan ze uit de bol. Hier wordt voor het eerst ge

cooldance

d. "Vandaag uitgevonden", lacht organisator Diane Nys. "Een K3-dansje gevolgd door aerobic."

Diane organiseert het fun-spektakel Ketnet Cool*** voor de tweede keer. In plaats van negen dagen houdt ze het dit jaar op zeven, maar ze hoopt op minstens evenveel bezoekers: 35.000. "Er is meer voor de jongeren en meer voor de ouders", zegt ze. "Dat moet lukken."

Ketnet Cool*** tot 9 januari in het Sportpaleis, elke dag van 10u tot 20u. Info:070/345.345.