Afbraak tweede staantribune Kiel start op 6 maart

Print
ANTWERPEN - De staantribune kant klooster wordt op 12 januari 2000, ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen Lierse, officieel in gebruik genomen. Op maandag 6 maart wordt gestart met de afbraak van de staantribune voor de thuissuporters, kant fles. De fans van de thuisploeg verhuizen tijdelijk naar de overkant, naar de nieuwe gecompartimenteerde zittribune die plaats zal bieden aan 3.200 toeschouwers. De kleine zittribune gaat na afloop van de competitie tegen de grond. Dan zal ook met de bouw van de twee torens die de hoofdtribune zullen flankeren, gestart worden.
BR>

Nog geen gesprek Huysmans-Harelbeke


LIER - Dirk Huysmans zat nog niet rond de tafel met Harelbeke. De aanvaller hoopt vandaag alsnog de gesprekken aan te kunnen knopen met de Ratten. De West-Vlamingen informeerden ook naar Gert Peelman, maar die mag niet vertrekken.

Jean-Pol Spaute stapt op


CHARLEROI - De Raad van Beheer van voetbalclub Charleroi heeft woensdag het ontslag van voorzitter Jean-Pol Spaute aanvaard. Een opvolger voor Spaute is nog niet bekend.

Boskamp rekent op Portsmouth


PORTSMOUTH - Jan Boskamp is in beeld bij Portsmouth. Boskamp moet wachten tot Milan Mandaric terugkeert van vakantie. De Servische multimiljonair, ooit sterke man bij Standard en onlangs in beeld bij Charleroi, is eigenaar van de club.

Antwerp oefent op RC Mechelen


DEURNE - Antwerp hervatte de training. Sandro Da Silva keert zoals gepland pas op 2 januari terug uit Brazilië. Abdul Senanu liet weten dat hij een vlucht miste en daagde gisteren niet op. Gunter Ribus bleef afwezig wegens een begrafenis. Darko Pivaljevic onderging eerder deze week een geslaagde operatie aan de arm en kwam gisteren enkel een kijkje nemen. De geplande oefenmatch voor zondag in Sint-Niklaas gaat niet door. De burgemeester gaf geen toestemming. De match wordt vervangen door een oefenpot op RC Mechelen. Aftrap zondag om 15 uur.

Mukanya naar Israël


AALST- Aalst-speler Jean-Claude Mukanya, die wegvluchtte uit België omdat hij de laatste weken op de huid gezeten werd door deurwaarders, heeft een verbintenis ondertekend bij de Israëlische tweedeklasser Hapoel Beer Sheva. De 31-jarige Congolees werd door de ambitieuze tweedeklasser definitief overgenomen van Aalst. Voorts staat Aalst tot het einde van het seizoen Eric Bongumba af aan vierdeklasser Eeklo.

Bonetto mogelijk naar Dundee


BEVEREN-Het ziet er naar uit dat Beveren Bonetto toch nog van de hand gaat kunnen doen. Het Schotse FC Dundee zou de Italiaan tot einde van het seizoen willen overnemen. Met die club gaat hij op oefenkamp naar Cyprus van 10 tot 16 januari.

Zuid-Korea wenkt voor Buelinckx


MOLENBEEK - RWDM-aanvaller Yves Buelinckx mag op serieuze belangstelling rekenen van een Zuid-Koreaanse eersteklasser. De transferprijs voor Buelinckx bedraagt naar verluidt een kleine 9 miljoen Belgische frank.
f Atletiek
De Duitse atletiekbond heeft meegedeeld dat ook de B-analyse van de bij Dieter Baumann uitgevoerde dopingcontrole een ontoelaatbaar hoge nandrolonwaarde aangeeft. Baumann riskeert nu twee jaar schorsing. De atletiekbond zal daarover volgende maand beslissen.
f Basketbal
De raad van beheer van de basketbond gaat het bondsbestuur adviseren tweemaal een forfaitscore uit te spreken tegen Aalst. Tenzij er alsnog nieuwe gegevens zouden opduiken, staat het vast dat Aalst de ultieme betaaldatum voor de bondstaksen heeft overschreden. Als de bond op 15 januari deze adviezen volgt, dan zal Aalst de twee gewonnen wedstrijden tegen Quaregnon en B. Gent met forfaitscore verliezen.
f Biljarten
Frédéric Caudron en Eddy Merckx spelen vanmiddag om 13u de halve finales van het driebandtornooi in Zundert. Caudron ontmoet daarin de winnaar van het duel tussen revelatie Johan Loncelle en de Fransman Richard Bitalis. Merckx mag het opnemen tegen de Deen Nelin of de Duitser Rudolph.
f Golf
Nicolas Colsaerts, die na een uitmuntende eerste ronde in 68 slagen op de derde plaats stond in de Orange Bowl, moest op de tweede dag genoegen nemen met een ronde in 75 slagen. Met 143 slagen bevindt hij zich op een elfde plaats. Jean-Philippe Charonzakt van de 27ste naar de 37ste plaats.

f Veldlopen
Europees kampioen bij de juniores Hans Janssens, Stijn Vandevelde, Veerle Van Linden, Corinne Debaets en Kim Offergeld nemen zondag deel aan de veldloop van Hulshout.
f Wielrennen
Fons De Wolf wordt mogelijk de opvolger van Criquielion bij Mapei. Patrick Lefevere polste Fons De Wolf eerder deze week naar zijn interesse om de vacante plaats van public relations-verantwoordelijke bij Mapei-Quick Step over te nemen. Ook Jean-Marie Wampers komt in aanmerking voor die functie. Wampers verricht al sporadisch PR-werk voor Quick Step.
Tom Steels, winnaar van de twee vorige edities van het Omnium der Snelste Pedalen dat in het Antwerpse Sportpaleis werd georganiseerd ter gelegenheid van de Zestiendaagse, moet verstek geven voor de derde editie. De organisatoren wilden Steels aan Wilfried Peeters koppelen, maar Patrick Lefevere eist het tweetal op voor een stage van het team.
MEEST RECENT