inleiding

Vandaag is het hoogfeest van en voor de veldritliefhebbers in Loenhout. Organisator John Gommers en zijn schare trouwe medewerkers slagen er jaarlijks in een parcours uit te tekenen dat zowel door de renners als de toeschouwers fel wordt gesmaakt. Dat vertaalt zich ook iedere keer in een aantrekkelijke sportieve affiche en een massa kijklustigen.

BR>Maar naast de keiharde strijd voor de zege, is er vandaag ook plaats voor een vleugje nostalgie. Met Danny De Bie en Paul Herijgers maken twee ex-wereldkampioenen hun opwachting die straks verdwijnen van het allerhoogste niveau. In Loenhout wordt het al een klein beetje afscheid nemen van deze vedetten.

Tot slot is er ook nog het regionale aspect, dit keer verpersoonlijkt door Oelegemnaar Peter Van Santvliet. Van Santvliet slaagt er in om zich als

pure amateur

staande te houden tussen de grote (prof)kanonnen. En al heeft het hem dan nog niet zo vaak winst opgeleverd, een ereplaats is ook mooi meegenomen. Wie weet trouwens of hij in Loenhout niet voor de verrassing kan zorgen?

Nu in het nieuws