De Beck in LRV-finale

Flanders X-Mas Horse Show

H.P.

BR>

MECHELEN -

De rurale ruiters springen vandaag hun finale, de

Prijs Pegase

. Zij hebben in drie reeksen de kans gehad om zich te kwalificeren. In de

PMU-Prijs Up and Down

zegevierde de lokale ruiter Willy De Beck met de dochter van Major de la Cour Praline van de Withoeve. De ruiter van de Paardenmelkerij uit Leest-Hombeek versloeg Johan Aernouts-Psikea en Patrick Scheirs van RV Schriek met Horka (Lys de Darmen).

De Kalmthoutse Kelly Van Wesenbeeck reed met Lando (Burggraaf) naar de zevende plaats. Broer Michael ging met I. Adermie (Ladalco) in de tweede fase in de fout, maar hij blijft kandidaat om zijn zege van vorig jaar in de finale over te doen. Maar ook in de twee andere reeksen werd opvallend sterk gesprongen. Raphael Masson won met Lady (Fantastique) de

Prijs Hippo Revue

voor Stefaan Scheerders uit Sint-Gillis-Waas met Olympic (Satanas des Vaux) en Gust Adriaensen met Quidira (Wellington).

In de

Prijs Nekkerhal

was de Limburgse An Grevendonck met Olondy (Forever) sneller dan Wim Van de Vijver met Lavin van 't Odeveld (Lys de Darmen) en Kempenaar Johan Van Dijck met Lothario (Codexco). Ook de ponyruiterstjes van LRV begonnen al aan hun competitie. De eerste resultaten die binnenkwamen, gaven Lieselotte Sandra en Petit Bijou als winnares voor Yves Meuris-Nebiwer en Michiel Quintelier-Upside.

De nationale 1.35m proef,

Prijs De Buyl Insurance

, leverde bijna een tweede zege op voor Patrick Spits. Met dekhengst Premium de Laubry werd de LRV-ruiter van Heist-op-den-Berg derde in het progressief parcours na Hans Van Laer-Prinsipal en Sven Laevers-Heros. Liefst 36 van de 101 combinaties sprongen foutloos, waaruit het hoog niveau van de deelnemende paarden nog maar eens bleek.

Zaalvoetbal

Antwerpse toppers tevreden

BERCHEM -

De Antwerpse topderdy Ter Linde Mortsel - TL Ranst (1-1) heeft in een eivolle sporthal van Berchem geen spektakelstuk opgeleverd. De meer dan 700 toeschouwers kregen wel een tot het eindsignaal enorm spannend verloop voorgeschoteld. Ranst mocht op basis van het aantal kansen meest aanspraak maken op de volle inzet maar uiteindelijk was coach Eugene Verstraeten toch best tevreden met het resultaat. Het is meteen duidelijk dat zijn ploeg, na een alarmerend dieptepunt, opnieuw op de goeie weg is. "In de laatste seconden winst uit handen laten glippen, komt altijd hard aan. In de tweede helft werden de kansen onbenut gelaten om een geruststellende voorsprong op te bouwen. Ook het doelhout stond toen twee keer in de weg. Collectief werd er echter hard gewerkt, er valt dus duidelijk vooruitgang te bemerken. Wij proberen ook meer in zone te spelen omdat door de onbeschikbaarheid van Pellegroms, Van Der Put en Delbaen praktisch niet kan worden vervangen", aldus Verstraeten.

Bij Mortsel besefte trainer Marc De Bruyn dat zijn poulains in de slotfase goed waren weggeraakt. "Ik denk dat iedereen zich met de uitslag kan verzoenen", aldus De Bruyn. "Spilfiguur Beyers moest als gevolg van een griepaanval verstek geven en ook Vergauwen en Bachar hadden het virus te pakken waardoor ze niet voluit konden gaan. In zo'n wedstrijden is het niet makkelijk afstand te nemen want iedereen kent iedereen."

Vanavond bekerwedstrijden

Ondanks de korte winterstop valt er vanavond toch nog wat te beleven in Schoten en Aartselaar. Daar willen de plaatselijke clubs, Vordensteyn en General Painting, zich tegen respectievelijk Bocholt en MC Lommel kwalificeren voor de 1/16de finale van de beker. Voor derdeklasser Vordensteyn een zware klus tegen de Limburgers die kandidaat zijn voor promotie naar de landelijke topklasse. Voor General Painting lijkt het minder hoog gekwoteerde Lommel een meer haalbare kaart. Meteen een ideale repetitie met het oog op de competitietopper tegen leider Bocholt op 7 januari.

Tennis

Seizoen is afgesloten

WOMMELGEM -

TC De Regenboog heeft met het twaalfde Malu-tornooi een punt gezet achter een mooi en spectaculair tennisjaar. Meteen zijn de laatste finalisten én winnaars van dit millennium bekend in het gewest Antwerpen. De organisatie tijdens de kerstperiode liep vlot zodat er voor de wedstrijdtafel onder toezicht van Jos Dieudonné geen nachtwerk aan te pas kwam.

Plaatselijk lid, Danny Aerts(C+30/2), was de pechvogel van het tornooi. Nadat hij zich in de reeks junior-veteranen na drie mooie overwinningen tot in de finale had gewerkt, sloeg het noodlot toe. Tijdens een partijtje zaalvoetbal, daags voor de finale, kwam hij ongelukkig ten val met een polsbreuk als gevolg. Weg finale én mogelijk zege. In reeks drie bij de mannen had eerste reekshoofd Robby Florus(C+15/2) weinig problemen met Patrick De Herdt(6-3, 6-1) en in reeks vier bij de vrouwen gunde eerste reekshoofd Kim Sluyts haar tegenstandster slechts twee games.

In de hoogste dubbelreeks bij de mannen kregen zowel Serge De Groof met Alain Verlinden als Stephane De Brandt met Jonathan Meeus door walk-over de finale in de schoot geworpen. Uiteindelijk trok het koppel De Groof/Verlinden aan het langste eind(6-1, 6-4).

De overige winnaars in Wommelgem waren Filip Verbiese(EH4), Jef Lienard(JV2), Cyriel Raes met Dimitri Van Looy(DH15pt), Karin de Schutter met Jackie Mennie(DD15pt), Nanny Van Den Bosch met Karl de Keuster(DG15pt) en Leo Mattheus met Alain Witpas(DJV20pt).

Basketbal

Memorial De Koster

ANTWERPEN -

De Memorial Jef De Koster, met 219 deelnemers in 57 ploegjes waarvan 9 meisjesploegen, was een succes. De door 500 mensen bijgewoonde driepunts-contest werd gewonnen door Danny Herman, met 25 op 30 voor Wim Vanhaele en Steve Ibens.

Nu in het nieuws