"Ik droom van een uitschieter"

Veldrijden

BR>

WESTERLO -

Zijn tweede plaats in de stand van de Moedige Veldrijder is méér dan een aanwijzing. Het is een bevestiging van het feit dat Guy Bertels inderdaad veldrittalent in de benen heeft. Dat liet hij zondag in Walem duidelijk blijken.

Twee weken voor het Belgisch kampioenschap in Gent onderstreepte junior Guy Bertels er dat hij klaar is voor de nationale titelstrijd. Alhoewel de knaap uit Westerlo niet al te best uit de startblokken schoot, kan niemand stellen dat hij de tweede plaats gestolen heeft.

Op de bijzonder zware omloop moest Bertels wel zijn wilskracht, behendigheid en conditie aanspreken om dorpsgenoot Yves Frederickx bij te benen. Koploper Jorn Van Der Veken was intussen ongrijpbaar geworden. De leider in de huidige stand van de Moedige Veldrijder, tevens zevenvoudig winnaar, onderstreepte er op een indrukwekkende manier dat hij goed op weg is om de eindzege op zak te steken.

"Als Jorn Van der Veken nog een wedstrijd mist, als gevolg van een verplichte selectie met de nationale ploeg, mag ik nog aanspraak maken op de eindzege", verduidelijkt Guy Bertels.

Zondag zag het er bij de start in Walem niet rooskleurig uit voor Guy. "Omdat ik door lottrekking op de laatste rij gestart was, moest ik ronden lang alles uit de kast halen om in het spoor van Yves Frederickx te geraken", benadrukt Guy.

Tests

"Zijn fietswisseling verliep minder vlot en van die misser kon ik profiteren. Op de weg ben ik iets sterker dan hij en dat was voldoende om de weg naar de tweede plaats vrij te maken. Jorn Van der Veken heb ik altijd voor mij uit zien rijden maar om die nog bij te benen, had ik al te veel brandstof verbruikt."

Herkansing woensdag in Loenhout? "Nee, want dan heb ik een afspraak bij de dokter om enkele tests af te leggen", vervolgt Guy. "Een hoofddoel van mijn seizoen komt er zondag aan. Dan rijdt ik de wedstrijd, in Oosterwijk, voor eigen publiek. Daarna wordt het uitkijken naar het Belgisch kampioenschap waar de toptien haalbaar moet zijn. Maar met de huidige conditie droom ik stilletjes van een uitschieter en een plaats in de topvijf."

Nu in het nieuws