Toppers kiezen voor Hulshout

Atletiek

L.Ca.

BR>

HULSHOUT -

Komende zondag kunnen de streekatleten weer eens aan de slag in eigen regio. Organisator van dienst is AC Hulshout. Sinds enkele jaren probeert de club van secretaris Ronald Kaers opnieuw de toppers te lokken. Dat lukt hen aardig. Namen als Lieve Slegers en Stijn Vandevelde, de winnaars van vorig jaar, wil elke inrichter op het palmares hebben.

Voor zondag hebben zich al aardig wat atleten aangemeld. Bij de mannen wordt het uitkijken naar Hans Janssens, de Europees kampioen bij de juniores. Tegenstand komt er zeker van Sven Van Loo, in Aarschot nog overtuigend winnaar. Stijn Vandevelde maakt in Hulshout zijn wederoptereden. Wim Veris, knap winnaar van de openingsveldloop in Grobbendonk, is het publiek nog iets verschuldigd na zijn slechte prestatie in Aarschot. Zijn clubmaat Pieter Reynders, sterk in Brussel, zou wel eens kunnen verrassen. En wie weet daagt Peter De Vocht op.

Bij de vrouwen is het aangekondigde deelnemersveld mogelijk nog indrukwekkender. Met Veerle Van Linden en Kim Offergeld komen twee deelneemsters aan het voorbije Europees kampioenschap. Veronique Collard en Corinne Debaets, twee gewezen winnaressen in Hulshout, zullen het hen niet gemakkelijk maken. Plaats van gebeuren is het sportcentrum in Hulshout. De eerste start is gepland om 12u30.

Nu in het nieuws