Tom Van Den Broeck schittert in Zwaar

Ruitersport

A.F.

BR>

KASTERLEE -

Voor de tweede indoor van het seizoen riep de LRV van Lichtaart alle gewestelijke ruiters bij elkaar in manège De Vier Dagmaelen in Kasterlee. In de voormiddag kregen de ruiters een Barema A-wedstrijd met ingesloten barrage voorgeschoteld.

Dat was een kolfje naar de hand van Tim Laenen, die het met Selexia haalde in de klasse Licht. Hij hield de Lilse Heidi Stickers achter zich, die met Gerda tweede werd. Peter Stickers uit Lille en Pharah vervolledigden het podium. In de Middenklasse ging de zege naar Heidi Verhaegen uit Tielen. Zij deed met Odida T net iets beter dan Lillenaar Patrick De Bie, die aantrad met Pitou. Tom Van Den Broeck uit Vorselaar werd met Lady derde. In Zwaar haalde Bob Laenen uit Lichtaart het met Iris voor Tom Van Den Broeck en Melissa. Zijn clubgenoot Jef Soetemans werd met Kondor derde.

Revanche

De namiddagproef bestond uit een jachtparcours en nu was Peter Stickers de beste in Licht. De Lillenaar deed met Pharah beter dan Steven Wijns en Harry uit Vorselaar. Lillenaar Joris Mertens bezette met Rantille de derde plaats. In Midden was Jan Laenen uit Lichtaart de beste. Hij hield met Oase de Tielense Heidi Verhaegen achter zich. Zij deed met Odida T wel beter dan Werner Ooms uit Lille, die met Ouragan derde werd.

Tom Van Den Broeck gaf in Zwaar iedereen het nakijken met Melissa. Jef Soetemans uit Lichtaart moest met Kondor tevreden zijn met het zilver, terwijl Tom Van Den Broeck met Quos Ego ook nog eens derde werd.

Nu in het nieuws