Kempenteam maakt indruk

Volleybal

D.V.B.

BR>

ARENDONK -

Kempenteam en de Nederlandse kampioen Setup 65 maakten het meeste indruk op de openingsdag van de vierde editie van het Internationaal G-tornooi voor B-jeugd in Arendonk. Setup startte sterk maar liet nadien een steekje vallen tegen Kingersheim. Kempenteam won al zijn partijen.

"Onverwacht, want deze ploeg is een samenraapsel van het streektalent uit zeven ploegen", zegt Eva Renders, coach van het Kempenteam. "Zowat alle speelsters deden al ervaring op in provinciale of nationale selecties en zijn geen onbekenden voor elkaar. Toch hebben we niks aan het toeval overgelaten. Het Kempenteam heeft al twee stagedagen achter de rug en daarnaast nog een gewone training. Kwestie van te weten welk vlees we in de kuip hebben."

De geselecteerden waren ook voordien geen onbekenden voor het duo Renders - Spildooren. Het talent van Ines Sylverans (Turnhout) en Lotje Feyen (Westmalle) kent men bij het VVB-selectieteam aan de Beneluxlaan in Vilvoorde ook. Setter Lien Bockx is invalster bij Booischot (eerste nationale) terwijl naast Sylverans en Feyen ook Kim Vleminckx (M-Siks Blaasveld) een basisstek in eerste divisie hebben.

"Als we ook de tweede tornooidag zonder kleerscheuren kunnen doorkomen - al besef ik dat de wedstrijden tegen het Franse Kingersheim en de VVB-selectie niet van de poes zullen zijn - dan wacht ons wellicht een finale tegen de Nederlandse kampioenen van Setup '65. Dit team maakte vooral in haar openingsbeurt tegen de VVB-selectie indruk. Hoe dan ook, op deze eerste wedstrijddag hebben we alleszins al bewezen dat we ook met een gelegenheidsploeg goede resultaten kunnen halen."

Mislukt debuut

Minder vlot verliep de start van de VVB-selectie. Alhoewel de selectie van Rik Luyten zowat de crème van het Vlaamse jeugdvolleybal vertegenwoordigt, gingen zij in de openingsmatch tegen Setup 65 roemloos ten onder. Maar dat mislukt debuut wil niks zeggen. Zij hebben immers nog twee dagen om de opgelopen averij te herstellen.

In de rand van het gebeuren won Olvoc het tornooi voor E-jeugd. Deze preminiemen versloegen in de finale Zandhoven met 0-2. Thimister eindigde op de derde plaats (na 1-2 winst tegen Thimister). Volak, Okido Arendonk, DV Hasselt en Kärcher Herentals legden beslag op de overige ereplaatsen.

Nu in het nieuws