Kerstspektakel op het ijs

Kunstschaatsen

A.F.

BR>

TURNHOUT -

Afgelopen zondag zette Nieuw Olympia Turnhout de deuren van het Kempisch Ijsstadion wagenwijd open voor een Kerstevocatie. Voor de achtste keer al werd er op het Turnhoutse ijs een alternatief kerstverhaal gebracht. Alle leden kregen ruimschoots de kans, om hun kunstjes te tonen. Zelfs 5-jarige schaatstertjes, die nog maar sinds september actief zijn, mochten voor een groot publiek optreden. Cindy Lenders en Caro Peeters namen de rollen van vader en moeder voor hun rekening, terwijl de 109 anderen in de huid kropen van sterren, engeltjes en allerlei natuurelementen.

Eigen versie

Ook dit jaar werd er dus voor een eigen versie van het Kerstverhaal geopteerd. Vader en moeder zijn met de kinderen onderweg naar oma en opa voor een feestje, wanneer ze in een sneeuwstorm belanden en de nacht moeten doorbrengen in een blokhut. Met de hulp van een stralende ster met magische krachten wordt het alsnog een fijne nacht, want die stelt hen voor aan alle bosbewoners.

Een bosfee, knuffelberen, houthakkers, bosnimfen en aardmannetjes schoten allen ter hulp en ook de maan liet van zich horen. Dit optreden van het synchroonschaatsteam kon trouwens op heel wat bijval rekenen. Ten slotte zorgde de Kerstman (Wim Hermans) met zijn hulpjes voor heel wat presentjes en zo werd het toch nog een prachtige Kerst voor de gestrande familie.

Nu in het nieuws