"In Loenhout komt geen BK"

John Gommers, organisater van Azencross in Loenhout, teleurgesteld over houding van BWB

Karel Lemmens

BR>

LOENHOUT -

In Loenhout worden op dit moment alle zeilen bijgezet om alles tijdig klaar te krijgen voor

the big day

. "Heel Loenhout kijkt uit naar die dag", zegt organiserend voorzitter John Gommers, die zich bovendien van 's morgens tot 's avonds mee de handen uit de mouwen steekt om de minder gezellige karweitjes op te knappen.

Veldrijden

"Er zijn niet alleen Loenhoutse verenigingen bij betrokken, ook clubs uit de omgeving leveren mensen omdat ze weten dat wij daar vanuit de organisatie financieel iets tegenover stellen. Een optelsommetje leert zo dat we over een legertje van 453 anonieme helpers kunnen beschikken.

Mede daardoor kunnen we een feilloze organisatie afleveren en dat is zonder twijfel onze grootste troef. Sponsors hebben daar oog voor. En terecht! Voor hun lieve centen mogen ze iets eisen. Het afgelopen jaar hebben zich spontaan vijf nieuwe geldschieters gemeld die mee op de kar wilden springen. Een beter bewijs dat je goed bezig bent is er toch niet?

Weet je dat de UCI zelf aan de organisatoren van het WK veldrijden 2002 in Zolder geadviseerd heeft om een kijkje te gaan nemen in Loenhout omdat ze bij ons heel wat kunnen opsteken? Ja, zoiets doet deugd te mogen horen. Ik zit al bij al maar met één ding in mijn maag. En dat is onze nationale BWB."

Misprijzen

"We hadden onze kandidatuur gesteld voor het BK veldrijden in datzelfde jaar 2002. Begin mei zijn een aantal mensen alles hier komen controleren. We krijgen dat kampioenschap niet. Daar kan en moet ik me sportief bij neerleggen. Het steekt me alleen dat de BWB nooit de moeite heeft genomen om me dat officieel per brief te melden. Dat vind ik een groot misprijzen ten opzichte van een organisator en een ronduit boertige manier van handelen. Schrijf dus maar op dat hier in Loenhout nooit een BK zal komen. We willen niet eens meer!"

Nu in het nieuws