"Ik moet nog veel leren"

Wendy Wauters wil met Flandria Rent hogerop

Willy Op de Beeck

BR>

MECHELEN -

Al twintig jaar heeft in de bruisende Nekkerhal

Jumping Mechelen

plaats, dit jaar echter moet de Flanders Christmas Horse Show het voor het eerst zonder sterkhouder Eric Wauters stellen. Maar ook aan de vooravond van een nieuw millennium moet men aan de toekomst blijven denken. Ook bij de familie Wauters is dat het geval waar naast Julie vooral Wendy aan een sportieve loopbaan wil blijven werken.

Flanders X-Mas Horse Show

Maandagmorgen tijdens de tweede werkdag van jumping Mechelen wist amazone Wendy Wauters bij de Young Riders een derde plaats te versieren. Tijdens de avonduren kwam er dan met de Queens Cup ook voor de negentienjarige Wendy op Flandria Goldika v/d Caste het grote werk aan. Zou de jonge belofte naast Evelyne Blaton en Carine De Vos in het voetspoor van Eva Van Paesschen en Annick Byloos kunnen treden en zo nog eens voor een Belgische overwinning zorgen?

Bijna heel de zaal hoopte op een foutloze proef maar dat lukte net als voor de meeste andere deelneemsters op het selectieve en zware parcours net niet. Het zou nochtans mooi geweest zijn om haar kersverse sponsor Patrick De Boeck, die met Flandria Rent-Tess ook de Queens Cup in bescherming neemt, te bedanken.

"Volgend jaar hoop ik met Ludo de internationale tour op te kunnen."

n Wendy Wauters

Maar ook zonder zege kon Wendy haar sponsor met een deugddoende prestatie tevreden stellen. Voor de jonge amazone viel er de jongste maanden immers veel te verwerken en voor de uitbouw van een sportieve loopbaan is er heel wat nodig.

"ALs ik collega Charlotte Lund en vele anderen bezig zie, dan kom ik tot het besluit dat ik nog veel te leren heb", vertrouwde Wendy Wauters ons na afloop van de Queens Cup toe. "Ook al ben ik er vanaf mijn eerste levensjaren mee bezig, het zal nog hard werken worden om de top te halen. Door toedoen van Flandria Rent en Ludo Philippaerts kan ik er de komende jaren toch werk van maken om een hoger klassement te bereiken."

"Patrick De Boeck geeft me de steun die nodig is om rond te komen en bij Ludo Philippaerts kan ik dagelijks aan de slag om de paarden naar een hoger niveau te tillen, de conditie te onderhouden en ervaring op te doen. Van zijn ervaring kan ik na het wegvallen van mijn vader veel opsteken om aan een degelijk vervolg van mijn opleiding te kunnen werken."

"Ik verdeel nu mijn tijd tussen de thuishaven van Philippaerts in Meeuwen-Gruitrode en Peulis waar er ook enkele viervoeters wachten. Verder maken avondlessen er een goed gevulde dag van. Volgend jaar hoop ik met Ludo de internationale tour op te kunnen, zodat we letterlijk en figuurlijk opnieuw de grenzen kunnen verleggen", meent Wendy.

Door tussenkomst van parcoursbouwer en bondscoach Lucien Somers, al lang een goede vriend van Wendy's moeder Yolande, nam Patrick De Boeck met zijn verhuurfirma voor tenten en feestmateriaal onlangs Wendy Wauters in bescherming. Patrick bood haar een sponsorcontract voor een drietal seizoenen aan, zodat ze zich over het financiële geen zorgen hoeft te maken. Daarmee lagen voor Wendy de eerste problemen achter de rug.

"Ook al heeft Flandria Rent nog maar een zevental levensjaren achter de rug, onze aanwezigheid op de laatste jumpings zette er ons toe aan om Wendy een helpende hand toe te steken. Vooral mijn echtgenote Karin heeft in deze belangrijke beslissing de doorslag gegeven. Zij was naast haar zaak Tess ook met de manege Vijverstein altijd met de paardensport verbonden", verduidelijkt Patrick De Boeck die nog voor de eerste sprong heel wat werkweken achter de rug heeft om in en rond de Mechelse Nekkerhal voor een goede opvangst van mens en dier te kunnen zorgen.

"Als ze haar best doet zijn we tevreden, maar we duimen alleszins dat ze er zou komen."

n Patrick De Boeck

"Alleen al buiten de enorme hal hebben we meer dan 8.000 m² tenten opgetrokken. Wendy kan mits hard werken een uithangbord voor ons werk worden. We geloven er zeker in en dat heeft niet alleen met het emotionele te maken. Net als het groeiende Flandria Rent is Wendy jong en zelfzeker en kan ze in de toekomst voor ons een goede ambassadrice van de Flandria-kleuren worden", aldus Patrick De Boeck die de prestaties van zijn poulain nauwgezet maar zonder echte druk volgt.

"Als ze haar best doet zijn we tevreden, maar we duimen alleszins dat ze er zou komen", besluit De Boeck.

Om tot het lijstje van de betere amazones te kunnen doordringen is veel doorzettingsvermogen maar ook een goede leerschool nodig. Waar zou Wendy die beter kunnen vinden dan bij topruiter Ludo Philippaerts. Dat is ook het oordeel van moeder Yolande Wauters die de gebeurtenissen van dochterlief van dichtbij volgt.

"Vooral in deze periode zijn er in de Nekkerhal bergen werk te verzetten en daar wil ik naast het volgen van Julie en Wendy mijn steentje toe bijdragen. Verder ben ik heel tevreden dat Wendy op de steun en medewerking van Patrick en Ludo kan rekenen. Het kan haar helpen de moeilijke periode te overwinnen en haar een stukje in de goede richting duwen."

Nu in het nieuws