Ludo Philippaerts zorgt voor internationale kansen

Flanders X-Mas Horse Show

W.O.

BR>

MECHELEN -

Voor Ludo Philippaerts stond er zowel op de Masters als tijdens de proef op maandagvond net één balk te veel. Het komt er tijdens deze jumping-vijfdaagse echter vooral op aan om met de Wereldbekerproef punten te verzamelen.

"Het is inderdaad werken naar de eindfase in Las Vegas toe, dat moet in april 2000 mijn hoofddoel worden. Deze week moet ik mijn huidig puntentotaal van 23 kunnen verhogen, veertig stuks zullen nodig zijn om voor de trip in aanmerking te komen. Wanneer ik ook na de Mechelse Kerstjumping bij de top-tien hoor mag ik aan alle andere Wereldbekerproeven deelnemen. Dat moet voor een ticket voor Las Vegas voldoende zijn", aldus Ludo die 1999 met enkele puike prestaties afsluit.

"Ik mag tevreden op mijn seizoen terugblikken. Ik ben van rond de veertigste plaats naar de toptien van het klassement opgeklommen. De enorme inzet van de laatste jaren begint nu zijn vruchten af te werpen. Ik beschik nu over een viertal paarden die klaar zijn voor het grote werk. Dat is ook nodig want twintig tot vijfentwintig proeven zijn ruim voldoende voor een paard wil men overbelasting vermijden", vervolgt Ludo die de jongste weken onder meer een tweede plaats in Parijs en een vierde plaats in Londen liet optekenen.

Internationaal

Op de vraag of er dan nog tijd rest om Wendy Wauters met de nodige kennis van zaken te steunen is Philippaerts duidelijk.

"Zelf heb ik van Eric zo veel meegekregen dat de tijd gekomen is om iets terug te geven. Samen met Patrick De Boeck van Flandria Rent hopen we Wendy iets bij te kunnen brengen. Het is de bedoeling haar zo veel mogelijk te helpen. Dat kan door dagelijks met meerdere paarden te werken. Eventuele problemen kunnen door de samenwerking snel verholpen worden. Het is de bedoeling dat ze mee internationaal kan gaan. Ze heeft het karakter om er te komen en wij geloven er in", besluit Ludo Philippaerts.

Nu in het nieuws