Willy De Beck naar LRV-finale

MECHELEN -

De rurale ruiters springen vandaag hun finale, de Prijs Pegase. Zij hebben in drie reeksen de kans gehad om zich te kwalificeren. In de PMU-Prijs Up and Down zegevierde de lokale ruiter Willy De Beck met de dochter van Major de la Cour Praline vd Withoeve. De ruiter van de Paardenmelkerij uit Leest-Hombeek versloeg Johan Aernouts-Psikea en Patrick Scheirs van RV Schriek met Horka (Lys de Darmen).

H.P.

BR> De Kalmthoutse Kelly Van Wesenbeeck reed met Lando (Burggraaf) naar de zevende plaats. Broer Michael ging met I.Adermie (Ladalco) in de tweede fase in de fout, maar hij blijft kandidaat om zijn zege van vorig jaar in de finale over te doen.

Maar ook in de twee andere reeksen werd opvallend sterk gesprongen. Raphael Masson won met Lady (Fantastique) de Prijs Hippo Revue voor Stefaan Scheerders uit Sint-Gillis-Waas met Olympic (Satanas des Vaux) en Gust Adriaensen met Quidira (Wellington). In de Prijs Nekkerhal was de Limburgse An Grevendonck met Olondy (Forever) sneller dan Wim Van de Vijver met Lavin van 't Odeveld (Lys de Darmen) en Kempenaar Johan Van Dijck met Lothario (Codexco).

Ook de ponyruiterstjes van LRV begonnen reeds aan hun competitie. De eerste resultaten die binnenkwamen, gaven Lieselotte Sandra en Petit Bijou als winnares voor Yves Meuris-Nebiwer en Michiel Quintelier-Upside.

De nationale 1.35m proef, Prijs De Buyl Insurance, leverde bijna een tweede zege op voor Patrick Spits. Met dekhengst Premium de Laubry werd de LRV-ruiter van Heist-op-den-Berg derde in het progressief parcours na Hans Van Laer-Prinsipal en Sven Laevers-Heros. Wel 36 van de 101 combinaties sprongen foutloos, waaruit het hoog niveau van de deelnemende paarden duidelijk tot uiting komt.

Nu in het nieuws