Eric Wauters Trofee voor Rodrigo Pessoa

Flanders X-Mas Horse Show

H.P.

BR>

MECHELEN -

Maandagavond werd het even heel stil in de overvolle Nekkerhal. De ruiters, leden van de Internationale Jumping Riders Club waren te voet in de ring gekomen ter nagedachtenis van Eric Wauters, jarenlang secretaris van hun vakvereniging, de IJRC. Yolande Wauters en haar drie dochters waren eveneens present in de A-ring om de trofee uit te reiken, die als

Memorial Eric Wauters

gecreëerd werd door zijn collega's.

Zij willen dit jaarlijks blijven doen ter gelegenheid van Jumping Mechelen. Drie ruiters waren vooraf genomineerd voor deze eerste trofee: de Zwitser Willi Melliger, de Duitser Ludger Beerbaum en de Braziliaan Rodrigo Pessoa. Toevallig drie springruiters, maar het kunnen ook mensen uit andere disciplines of zelfs uit de kringen van officiëlen, sponsors of organisatoren en pers zijn.

De ruiters verkozen als hippische persoonlijkheid van 1999 Rodrigo Pessoa. De jonge Brusselse Braziliaan ontving uit handen van Yolande Wauters het mooie beeld, de

Memorial Trophy Eric Wauters

, wat als blijvend aandenken aan Eric Wauters dienst doet.

Een hoorbaar ontroerde wereldkampioen en tweevoudig World Cup-winnaar, groot kampioen Rodrigo Pessoa, dankte zijn collega's voor de trofee en sprak in welluidende termen zijn grote waardering uit voor Eric Wauters, aan wie hij heel wat te danken heeft voor zijn topsportcarrière. Als junior kreeg Rodrigo vaak tips mee van zijn oudere collega uit Putte.

"We zullen hem nooit vergeten," besloot Rodrigo. "Ik hoop dat we nog vaak in Mechelen te gast mogen zijn om er aan dit sfeervolle concours te kunnen deelnemen. We voelen er zijn hartslag kloppen."