"Ik vertrek met een wrang gevoel bij KV Mechelen"

Voetbal

S.T.

BR>

MECHELEN -

Gisteren kwam Tom Caluwé

achter de kazerne

langs om afscheid te nemen van spelers en trainers. De Londerzelenaar, die naar Willem II vertrekt, arriveerde in '91 op Malinwa als kadet van RC Mechelen.

"Ik voel me helemaal verbonden met KV, maar ik moet de club met een wrang gevoel verlaten. In de eerste ronde heb ik niet kunnen bieden wat ik wou. Na mijn schitterend seizoen in tweede klasse had ik veel voorgesteld van dit jaar. De sfeer in de groep was fantastisch, het voetbal aanvallend en de trainer stond honderd procent achter mij.

Helaas draaide eerste klasse uit op een zware teleurstelling. Ik zat veel te vaak op de bank. In de wedstrijden die ik speelde, haalde ik niet mijn normale niveau. Ik wil dus niet alleen de schuld op anderen steken. Maar ik vind wél dat ik niet veel vertrouwen meer kreeg van de trainers. Na één slechte wedstrijd vloog ik meteen naar de bank. Onterecht, want een voetballer verdient meer krediet dan negentig minuten. Een speler die vier weken slecht presteert, moet vervangen worden, maar ik kreeg niet de kans in het goede ritme te komen.

Rudy

Ik weet niet waarom Jacob minder geloofde in mij. Er was nooit een conflict, de verstandhouding bleef altijd goed, al spraken we de jongste weken niet zo veel meer. Misschien had hij er moeite mee dat ik op het einde van dit seizoen wegging. Toen Andrzej Rudy op het punt stond te tekenen, vertelde hij me eerlijk dat ik op de tweede plaats zou komen, daarmee had ik geen problemen. Maar eenmaal de Pool afhaakte, zag Jacob het helemaal zitten om nog één jaar samen te werken.

Maar na één slechte prestatie in Moeskroen stond ik al naast de ploeg, terwijl ik twee weken niet getraind had. Nadien zwierf ik tussen bank en veld. Ik ging twee keer praten met de trainer, maar op het laatst had dat geen zin meer. Zelfs met zoveel geblesseerden bleef ik op de bank. Na de bekermatch op Lokeren verklaarde de trainer dat hij door zijn vervangingen heen zat. Toen besefte ik dat ik weg moest. Ik zat hier niks te doen.

Ik schakelde mijn manager in en gelukkig kon ik meteen naar Willem II. Ook in Tilburg wordt het niet makkelijk een basisplaats af te dwingen, maar ik hoop in de terugronde al wat speelminuten te verzamelen om er volgend seizoen helemaal te staan."

Nu in het nieuws