"Dit is voor ons het voornaamste evenement binnen de stadsmuren"

Flanders Volley Gala

D.V.B.

BR>

SINT-NIKLAAS -

Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar één van de hoofdsponsors van het Flanders Volley Gala is ongetwijfeld de stad Sint-Niklaas.

"Dat is misschien niet zo uitgesproken, maar de inbreng van de stad is inderdaad niet te onderschatten", beaamt Gino van de Sportdienst. "Een groot percentage van het budget ging in het verleden naar de huur van de zaal. Nadat de Stad al eerder het stadspersoneel in bruikleen gaf, stelt zij dit jaar voor het eerst de zaal gedurende twee weken gratis ter beschikking van de vzw De Witte Molen."

"Bovendien zijn er gedurende deze periode negen stadsarbeiders dag in dag uit in de weer om de zaal 'aan te kleden'. De opbouw, en daarmee bedoelen we dan werkelijk alles van tribunes, matten, reclamepanelen tot de standjes in patio en de judozaal toe, worden door ons team klaar gemaakt voor het grote gebeuren. We kregen tien dagen de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Na het tornooi moeten we op ruim twee dagen De Witte Molen opnieuw in de originele staat terugbrengen."

"Voor de sportdienst is dit het voornaamste evenement binnen de stadsmuren. Iedereen hier heeft het tornooi zien groeien van zuiver nationaal naar een internationaal hoog gewaardeerd evenement. Het stadsbestuur is zich daarvan bewust en stelt dan ook steeds meer ruimte ter beschikking. Nogal evident als je ziet wat voor uitstraling dit hier heeft."

Nu in het nieuws