"Wij komen volgend jaar terug"

Flanders Volley Gala

D.V.B.

BR>

SINT-NIKLAAS -

Een groots evenement zoals het Flanders Volley Gala kan niet zonder de ruim honderd paar handen die zich gedurende drie dagen belangeloos inzetten. Van onthaal- en pr-dames over de kassiersters naar ballenraapsters, catering en de vrouw die dagelijks aan de wasmachine staat. Allemaal hebben ze een essentiële taak tijdens het Gala.

"Zelf zien we maar weinig van het volleybalspektakel", geven Chantal en Greta van het onthaal toe. Zij staan al voor het tweede jaar aan de vip-ingang. "Onze mannen - beiden bij de Sint-Niklase brandweer - doen hier wat verder de toog. De sfeer is hier fantastisch. Dankzij teamwork pikken wij ook al eens een setje mee, maar het leuke is er bij te horen. Hopelijk ook volgend jaar."

Afwisseling

Dezelfde reactie vingen we op bij Annick en Jeaninne, de kassiersters bij wie de dorstigen zich van drankbonnetjes voorzien. "Dit is nu al het vijfde jaar dat wij hier dagelijks tot 22u zitten. Wat aanvankelijk een toegeving aan een vriendin was, is uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend jobke waar we met plezier naar uitkijken. Maar wij wisselen al eens af, eergisteren in de patio, gisteren in de Business Lounge en vandaag boven bij de vips. Telkens een ander publiek, maar ambiance is er overal. Echt, op die manier kunnen wij nog enkele jaartjes doorgaan."

Waren de eerder genoemden allemaal ergens in de coulissen aan het werk, de ballenraapsters en de 'veegsters' lopen meer in het vizier. Met hun witte t-shirts en heuptasje maken deze meisjes deel uit van het decor. Allemaal spelen ze zelf volleybal bij Nidak of Beervoc en het merendeel is al meerdere jaren in De Witte Molen aan de slag. "De volleybalsport op zich, maar ook het contact met de spelers is onze drijfveer."

"Misschien kunnen we op de laatste avond wel eens met één van hen gaan eten", vraagt een ondeugend snoetje zich af. "Hoe dan ook: als ze het ons vragen, komen wij volgend jaar zeker terug", zeggen Lieve, Miek, Joke, Nike, Elise, Manon, Katrien, Marijke, Nele, Isabelle, Ann en Micheline in koor.

Nu in het nieuws