"We spelen een beetje paniekvoetbal"

Derde F

W.M.

BR>

SINT-PAUWELS -

Sint-Pauwels en Klinge blijven elkaar met hetzelfde puntenaantal gezelschap houden in de gevaarlijke zone. Dat is het resultaat van het uitgestelde duel tussen de twee, die na een weinig geïnspireerde wedstrijd de punten deelden.

Bij Luc De Roover overheerst het gevoel dat er twee punten verloren gingen. "We speelden zeker niet denderend", geeft de trainer van Sint-Pauwels grif toe. "Maar we creërden toch een viertal goede kansen, waarbij twee hele grote voor Peter De Roos. Dat waren momenten waarop we de wedstrijd naar onze hand konden zetten, maar we lieten ze liggen."

Vanop de stip vond de thuisploeg wel de weg naar de netten, maar voordien had Ponnet zich al gewonnen moeten geven. "Het was balverlies achterin dat die goal inleidde. Ponnet had voordien nog maar één bal moeten pakken."

Mentaal

Positief was dat de groep geen sporen meer vertoonde van de tik die een andere rechtstreekse concurrent, Bazel, de week voordien kwam uitdelen. De 2-7 nederlaag speelde niet meer in het achterhoofd. "Ik merkte al tijdens de week dat de jongens zeker geen mentale dreun hadden gekregen. Ze bewezen dat zondag door te knokken voor wat ze waard waren."

De coach probeerde de druk af te wentelen door de schuld van die nederlaag op zich te nemen. "Na de 1-3 nam ik alle risico's. Op dat moment moet je nog iets proberen en maakt het geen verschil uit of je daardoor nog met zwaardere cijfers verliest."

Vooral bij de afwerking blijft het schoentje wringen. "Als we eens wat vlotter konden scoren, zou je een ontspannen en volledig anders Sint-Pauwels te zien krijgen. Nu spelen we een beetje paniekvoetbal door de druk van onze rangschikking: de durf uit de voorbereiding is er niet meer bij. Als we eens iets kunnen neerzetten, zal het vertrouwen groeien en zijn we opnieuw gelanceerd", klinkt het hoopvol.