Sint-Gillis-Waas wint

Indoor Boarding Soccer

D.V.B.

BR>

SINT-GILLIS-WAAS -

Bijna vijfhonderd toeschouwers zagen hoe het team van Luc Van de Perre voor eigen publiek het eerste Indoor Boarding Soccer-tornooi in het Waasland won.

Al in de poules was duidelijk dat het tornooi heel wat verrassingen in petto had. Zo won Rupelmonde al zijn poulewedstrijden en dat betekent dat naast de vierdeprovincialers Moerbeke en Hoogeinde ook Kemzeke en Stekene Sportief, de fiere leider in tweede provinciale, voor de bijl gingen. Stekene, nochtans met een ruime kern op het appel, moest zelfs de tweede stek aan een door Jordi De Maere gedragen Kemzeke laten.

In de B-reeks opende Straatje met verrassende winst tegen Sporting Sint-Gillis. Reekswinnaar werd Meerdonk, dat met Sandy Piersens en Danny De Wilde twee Nieuwkerkense huurlingen had. Sint-Gillis, Straatje en VK Hamme - met een sterke Stefan Smet - leverden slag om de tweede halve finaleplaats. Sint-Gillis-Waas won die strijd. Vrasene speelde in deze reeks geen rol van betekenis.

De eerste halve finale tussen Meerdonk en Kemzeke eindigde op 1-1 met doelpunten van Sandy Piersens (M) en Peter Van de Vel (K). Meerdonk toonde zich de beste in de shoot-outs. In de andere halve finale won Sint-Gillis-Waas met 5-4 van Rupelmonde.

De finale werd een kraker tussen Sint-Gillis-Waas en Meerdonk. Belfassi, Huari en Kim Verstraeten van Sint-Gillis en Coppieters, Piersens en Tom Van der Heyden van Meerdonk zorgden voor spanning en spektakel. Tom Van der Heyden ontpopte zich tot doelpuntenmachine, terwijl Belfassi en Huari met hun zuiderse kunstjes de handen op elkaar kregen. Na de reguliere speeltijd hingen de bordjes gelijk (5-5), maar Sint-Gillis-Waas won na shoot-outs. Rupelmonde won van Kemzeke (4-3) voor de derde plaats. Straatje eindigde vijfda na een 5-2 zege tegen Stekene Sp. VK Hamme klopte Moerbeke (2-0) voor de zevende plaats. Hoogeinde eindigde laatste na 4-1 verlies tegen Vrasene.

Nu in het nieuws