Van de Sompel komt opzetten

Veldrijden

I.E.

BR>

BALEGEM -

Net als vorige week in Berlare-Uitbergen kloegen ook de organisatoren van de veldrit in Balegem vorige zondag steen en been over de heel magere bezetting van hun wedstrijd. Amper 30 deelnemers voor de drie reeksen, dat lijkt inderdaad niet vol te houden.

Organisator ex-prof Rudy Colman ziet de toekomst dan ook met lede ogen tegemoet. "Niet alleen voor de organisatoren wordt het moeilijk om op deze manier door te gaan, ook de Belgische veldritsport kan zoals het nu gaat geen hoge toppen blijven scheren als er geen aanvoer meer is uit de jeugdreeksen", aldus Colman.

Ook sportief stelde de B-cross niet veel voor. Alleen in de eerste tien minuten reden Stefan Uytterhaegen en Rudi Van de Sompel nog zij aan zij. Nadien sloeg Van de Sompel een kloof om onbedreigd naar zijn zevende zege van het seizoen te rijden. "Ik was sterk aan het seizoen begonnen en won mijn crossen in september en oktober. Nadien bouwde ik wat af. Vijf maanden topniveau halen zit er voor mij niet in, maar nu ben ik opnieuw in goede doen. Precies op tijd, want binnen twee weken is er het nationaal kampioenschap. Daar wil ik toch nog eens iets laten zien", aldus de Lotenhullenaar, die zowat op de provinciegrens tussen Oost- en West-Vlaanderen woont.

Van Wase zijde was er vorig weekend amper iets te bespeuren. Steven De Decker kwam in Mechelen-Walem op een vijfde stek uit, Kristof Van Heck en Joris Duquet eindigden bij de juniores in Balegem respectievelijk op de vijfde en zevende plaats. Bart Van Damme pakte een elfde plaats in de slotwedstrijd van de Veldrittrofee van Vlaanderen in Zingem.

Nu in het nieuws