"Svelta had de beste schaatsers"

Julien Peelman, trainer van Robur, verliest op zwaar terrein van Melsele

Dirk Van Bruysel

BR>

MELSELE -

Tien vrijwilligers waren enkele uren zoet geweest met het speelklaar maken van het terrein. Een opdracht waarin ze volgens scheidsrechter Jeroen Van Lierde met brio slaagden. Hij zag alvast geen graten in zo'n puur ouderwets moddergevecht.

Tweede C

Tot ontstentenis van Robur werd er gespeeld, want Julien Peelman moest naast Ferket en Huyghens in laatste instantie ook Thomas Dupont en Rochdi missen. "Bovendien moet je toegeven dat er van degelijk voetbal op zo'n een terrein onmogelijk sprake kon zijn. Al voor de rust bleek Melsele over de beste

schaatsers

te beschikken."

"Na de koffie konden ook onze techniekers zich beter doorzetten, maar tot scoren kwam onze noodploeg niet. Jammer, want in de laatste minuten ging Melsele nog met de volle pot aan de haal. Dat is dubbel spijtig voor de invallers natuurlijk. Zij gaven gedurende negentig minuten alles en kregen er uiteindelijk niks voor terug."

Kracht

Marc Vercauteren, trainer van Svelta, kan de teleurstelling bij zijn collega begrijpen. Ook hij beseft dat zijn ploeg veel energie verbruikte in de eerste helft en op een diefje aan de drie punten geraakte.

"Uiteindelijk maakte de kracht het verschil", vindt Vercauteren. "Op basis van onze schitterende eerste helft verdienden wij de zege. Trouwens, wij hebben dit seizoen al zo dikwijls met lege handen blijven staan nadat wij minstens één punt verdienden."

Vercauteren maakt zich intussen sterk dat de moeilijkste periode voor Svelta achter de rug ligt. "In het tussenseizoen was het hier een ware volksverhuizing. Een reeks sterkhouders vertrok en er werd meer dan een handvol nieuwelingen aangetrokken. Ik heb hen allemaal een eerlijke kans gegeven en wellicht daardoor ook enkele puntjes te grabbel gegooid. Dat de ploeg die ik momenteel als typeploeg in het hoofd heb slechts twee nieuwelingen bevat, zegt veel. Vanaf nu hoop ik met deze groep te kunnen verderwerken. Akkoord, we hebben niet de meest technische groep, maar toch één die kan knokken. En dat is in tweede provinciale van primordiaal belang."

Nu het seizoen halfweg is, is al duidelijk dat Svelta niet in één seizoen zal terugkeren op het hoogste provinciale niveau. "Dat was ook niet te verwachten. Kijk naar de andere ploegen, op eender welk niveau, die deze zomer een stapje moesten terugzetten. Stuk voor stuk vechten zij tegen de degradatie. Ook voor Svelta voorzie ik een groeiperiode van drie seizoenen."

Nu in het nieuws