Luc Cuyt blij met zege

Atletiek

W.V.H.

BR>

NIEUWKERKEN-WAAS -

Luc Cuyt won de stratenloop in Nieuwkerken-Waas. Zo'n zege was voor Cuyt al een tijdje geleden. Het dateert al van de tijd dat de Bornemenaar aangesloten was bij AC Bornem. Nu zit hij in de Bornemse afdeling van Volharding. Die bestaat sinds een tweetal jaar. Vooral de afstandslopers beginnen daar nu de vruchten van te plukken.

Cuyt was in de Nieuwjaarscorrida in Nieuwkerken-Waas vrij vlug weg van de rest. Alleen Dirk Vervaet kon hem bijbenen. Dat bleek later een goede steun, want hun voorsprong bleef stijgen. 'Een sterke finsiher meebrengen naar de eindmeet is ook niet alles', moet winnaar Cuyt gedacht hebben en dreef het tempo op. Vervaet moest de rol lossen, maar werd toch eerste veteraan.

Chris Moernaut uit Dendermonde eindigde als tweede senior. Hij hield Frank Buytaert en Philip Verdonck op afstand. Het organiserende WALO was best tevreden met ereplaatsen voor Patrick Hembrecht, Ivan Van Eetvelt en Bert Martens.

Bij de vrouwen ging de zege naar Sandra Onzia, die Els Rothiers op 15" zette. Veterane Bernadette De Ben was de beste van het lot deelneemsters.

In de rand van deze corrida werd Hugo Van Remoortel gevierd vanwege 19 jaar dienst in het WALO-huishouden als bestuurslid. Hij blijft zijn club wel steunen. Zo blijft alleen voorzitter Rik Dhollander nog van bij het opstarten over.

Nu in het nieuws