Michalache test bij Mechelen

MECHELEN -

Gunter Jacob, coach van KV Mechelen, kon gisteren bij het hervatten van de trainingen twee nieuwelingen begroeten: Thomas Chatelle, gehuurd van Gent, en Dragos Michalache, een Roemeense tester. De 25-jarige snelle spits van Otelul Galati speelt morgen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tienen. Meteen na de match beslist de technische staf over zijn aanwerving.

S.T./R.D.S.

BR>Bal, Greven en Kusch trainden met de groep terwijl Ribus, Bruyninckx en Debusschere het voorlopig bij loopoefeningen hielden. Tom Peeters en Johan Darcon ontbraken wegens ziekte, maar voor Geoffrey Peytier was er erger nieuws. De verdediger kreeg te horen dat hij uitgeschakeld is tot het einde van het seizoen. Een operatie aan de enkel is niet noodzakelijk, maar hij moet rust houden tot mei.

Club moet doelman Postma niet

BRUGGE -

Stefan Postma wordt alvast niet de nieuwe doelman van Club Brugge. Gisteren werd de Utrechtse piste geschrapt omdat de vraagprijs te hoog ligt. "Dat we iemand zoeken voor de positie van tweede keeper is een feit maar we gaan niet overhaast te werk. De kans dat beloftendoelman Denys mee op stage trekt, groeit", aldus secretaris Denolf.

Mijac niet meer hoofdcoach

LUIK -

Zeljko Mijac is niet langer de hoofdtrainer van Standard. Vanaf maandag leidt een nieuwe coach de trainingen, maar de naam van de opvolger is nog niet bekend. "Een uur voordat ik op vakantie naar Kroatië vertrok, heeft het bestuur me verteld dat het in de tweede ronde met een andere hoofdcoach wil verdergaan", bevestigt de opvolger van Ivic. Mijac, die in elf wedstrijden 22 punten pakte, mag zijn contract uitdienen als assistent of jeugdtrainer.

Nog geen akkoord met Scifo

LUIK -

Enzo Scifo, directeur Delahaye en manager d'Onofrio vergaderden gisterenavond urenlang over een mogelijke overgang van de spelverdeler naar Standard. Met Anderlecht is de zaak afgehandeld. Scifo krijgt in Luik een contractvoorstel tot juni 2002 als speler met aansluitend een andere functie in de technische staf van de club.

Anderlecht wacht met kopen

ANDERLECHT -

Anderlecht heeft geen haast om de opvolging van Scifo in te vullen. "We gaan er van uit dat onze kern ruim genoeg is", aldus manager Michel Verschueren. "Of dat betekent dat we geen versterking zullen aantrekken, is een andere zaak. De naam Yves Vanderhaeghe doe ik voorlopig af als een kwakkel uit het geruchtencircuit. We gaan ons niet aan dezelfde fouten bezondigen die Genk na de verkoop van Strupar maakte."

Mols traint opnieuw bij Geel

GEEL -

Tony Mols ondervindt geen pijn meer van een ontsteking van het scheenbeenvlies en ging gisteren zoals de andere kernspelers van Geel voluit tijdens de looptraining. "Dankzij speciale steunzolen ondervind ik geen pijn meer", aldus Mols.

Nu in het nieuws