Intergem paraat voor millenniumovergang

Als het van de intercommunale voor energieleveringen Intergem en Electrabel afhangt, dan zal de millenniumovergang probleemloos verlopen. Tijdens de laatste nacht van 1999 staat technisch personeel stand-by.

YV

BR>Met het oog op de millenniumovergang zaten Intergem en Electrabel de voorbije jaren niet stil. "De eerste aanpassingen van de meest kwetsbare programma's begonnen in 1996", zegt woordvoerster Nicole Van Autrève. "Eind vorig jaar werden onze strategische programma's meermaals met succes getest. Toch is het onmogelijk om alle risico's uit te sluiten."

Volgens Van Autrève is de kans dat de stroom uitvalt op 31 december 1999 en 1 januari 2000 niet groter dan op om het even welke andere dag. "Om toch op problemen te zijn voorbereid, besliste Intergem om lokale coördinatiecentra in te richten. Ook verdubbelen we de wachtdienst. Onze technische ploegen worden stand-by gehouden", verzekert Nicole Van Autrève. Zij is ervan overtuigd dat de diensten van Intergem op oudejaarsavond onmiddellijk operationeel zullen zijn. "Hoe klein de kans ook, bij eventuele problemen kunnen onze diensten snel worden ingeschakeld", besluit ze. Tijdens oudejaarsnacht kunnen de consumenten terecht bij de normale klantenbureaus, die voor de gelegenheid zijn bemand.

Nu in het nieuws