Basis voor heropstanding

Schoten

E.N.

BR>

SCHOTEN -

Na de ontnuchtering tegen Zottegem mocht het voor Schoten tegen Dendermonde niet verkeerd lopen. De voltallige spelersgroep was blijkbaar doordrongen van de ernst van de situatie, want de wedstrijd tegen de rode lantaarn werd met de juiste ingesteldheid aangevat. De balcirculatie verliep vlot, de veldbezetting werd goed breed gehouden en in de duels werd er een gezonde agressiviteit getoond. Kansen en doelpunten konden dan ook niet uitblijven en met twee treffers in de eerste twintig minuten had de Parkploeg al vlug gewonnen spel. Alhoewel de bezoekers erg bleekjes voor de dag kwamen, zat de mogelijkheid op een aansluitingstreffer er geruime tijd in en pas een kwartier voor tijd kon Kevin Budts de spanning wegnemen. Albert Vanmarcke was dan ook niet onverdeeld tevreden met de prestatie.

"We speelden een goede wedstrijd. We hebben gedaan wat we moesten doen, maar het duurde naar mijn zin iets te lang voordat we definitief afstand konden nemen. Zoveel kansen missen, kunnen we ons tegen andere ploegen niet permitteren. Gelukkig hebben we het in de slotminuten nog kunnen afmaken."

"Door de winst van Doornik konden we een goede zaak doen. We moeten immers niet naar Doornik kijken, maar vooral Wetteren in het vizier houden. De eerste opdracht is nu uit de laatste drie geraken. Doordat alles wat dichter bij elkaar schuift, wordt dat een beetje eenvoudiger."

Goed debuut Frunza

Het debuut van Frunza was een meevaller, maar de Schoten-trainer laat het wierookvat nog even aan de kant. "We moeten nog zien hoe hij evolueert tegen sterke ploegen als hij minder ruimte krijgt. Dat hij kan voetballen, weet iedereen. Alleen kunnen we tegen andere tegenstanders niet met vier spitsen spelen. Afhankelijk van de tegenstrever zullen we de opstelling moeten aanpassen in functie van Florian."

Ook Carlos Silva Filho was weer nadrukkelijk aanwezig. Vrijdagavond ontving de Braziliaan nochtans het bericht dat zijn vader overleden was. Direct na de wedstrijd nam Carlos het vliegtuig naar Brazilië. "Mijn vader zou het niet anders gewild hebben", aldus de Schotense publiekslieveling.

Nu in het nieuws