Bezinnen onder kerstboom

Berchem

H.F.

BR>

BERCHEM -

Het gaat met Berchem Sport blijkbaar van kwaad naar erger. Wat zondag tegen een erg beperkte ploeg als Hoegaarden getoond werd, was bijzonder pijnlijk, soms zelfs lachwekkend. Wie geen afstand kan nemen van een dergelijke zwakke ploeg, moet zich dringend vragen stellen. Een eerste vaststelling was dat Berchem nog best de diensten van Tolic als speler kan gebruiken. Geel-zwart speelde zonder samenhang of ideeën. Met een technisch beperkte ploeg wordt het bovendien voor een trainer moeilijk om tactisch bij te sturen. Bij simpele controles springt de bal van de voet, samenspel schort omdat er meestal achter de man wordt gespeeld in plaats van in zijn loop, voorzetten van nauwelijks vijf meter zijn vaak onzuiver, hoekschoppen worden slordig getrapt. Zo wordt het onmogelijk om de bal in de ploeg te houden en de tegenstander weg te tikken. Gelukkig bleek iedereen nog bereid om gedurende negentig minuten met volledige inzet te spelen.

"Net als bij Beerschot"

"Dit herinnert me aan Beerschottoestanden van vorig seizoen", jammerde Wesley Vercammen na de partij waarin hij ook nog tegen rood aankeek. "Ik was niet naar Berchem gekomen om dergelijke zaken opnieuw mee te moeten maken. Tijdens de voorbereiding, en ook nog bij de aanvang van het seizoen liet niets een terugval zoals we die nu meemaken, vermoeden. Een oorzaak voor ons falen kan ik evenmin vinden. We snakken allemaal naar de winterstop, dat is duidelijk. Hopelijk vinden we tijdens de korte competitie-onderbreking opnieuw het juiste ritme. Slechter dan we de laatste weken speelden, kan nauwelijks."

De taak van Tolic als speler-trainer wordt er niet makkelijker op. Het wordt voor hem bijzonder moeilijk om beslissingen te nemen waarbij geen kritiek wordt gegeven. Hopelijk eindigt de carrière van de Kroaat op Berchem na al die jaren van enorme verdiensten voor geel-zwart op deze manier niet in mineur.

Nu in het nieuws