Merckx heeft mooie affiche

Biljart

J.R.

BR>

SCHELLE -

Vanavond om 19.30u begint de slotsessie van het derde nationaal rankingtornooi driebanden. In De Maan in Schelle kan er al zeker een mooie affiche gepresenteerd worden en daar konden de laatste kwalificatiewedstrijden van maandagavond niets meer aan veranderen.

Gastheer Eddy Merckx en voormalig nationaal kampioen driebanden Peter De Backer zijn er al zeker bij. Zij konden gisteravond nog meemaken wie hun tegenstander in de halve finales zouden worden. De Backer moest de wedstrijden tussen Raymond Ceulemans en Pascal Van Brabant en tussen Johan Loncelle en Freddy Staelens in het oog houden. De winnaars van deze twee partijen mochten dan verder onderling uitmaken wie er vanavond om 19.30u Peter De Backer te bekampen kreeg.

Gastheer Eddy Merckx keek maandagavond eerst naar de wedstrijden tussen ploegmaat Frédéric Caudron en Koen Ceulemans en tussen Roland Forthomme en Paul Bruneel, die zondag verrassend afstand kon nemen van Eddy Leppens, die de kleuren van Teletronika Schelle verdedigt in de nationale interclub. Ook die winnaars mochten gisteravond laat nog tegen elkaar aan tafel. Aansluitend op de halve finales volgt rond 21u de finale, die een opvolger moet aanduiden voor Raymond Ceulemans.

Nu in het nieuws