Loverie wint Eindejaarsprijs

Atletiek

P.M.

BR>

WILRIJK -

Emmanuel Loverie (Agfa Gevaert) moest niet eens tot het uiterste gaan om de 36ste Eindejaarsprijs J. Van Onselen naar zijn hand te zetten. De Schellenaar liep al in de eerste van de vier af te leggen ronden van zijn concurrenten weg en verlengde in de Wilrijkse straten zijn zege van vorig jaar met grote voorsprong op Herman Van Driessche, Luc Bax, David Goevaerts, Jan Hendrickx en de anderen.

Bij de vrouwen seniores ging de overwinning naar Ingeborg Huyssen (Bacob), bij de veteranen was Marleen Van Reusel (Sodipa) de beste. Van Reusel kwam in de gezamenlijke wedstrijd als eerste over de eindstreep. Bij de mannen veteranen +45 had Paul Smet (Solvay) een kleine voorsprong op Nico Van Win.

De Eindejaarsprijs vormde het hoofdprogramma van de Wilrijkse stratenloop, die begon met de vierde Geitencross. Organisator Jean Van Onselen en zijn medewerkers van Beerschot waren opgetogen met de belangstelling van de jongeren en de opkomst van meer dan 70 deelnemers. Hun volgende opdracht is de organisatie van het Belgisch universitair kampioenschap (op 1 maart aan het Half Maantje, Nachtegalenpark) en uiteraard de uitbouw van de nieuwe thuishaven van Beerschot Atletiek in het Kielpark.

"De Beerschotatleten zijn niet echt teleurgesteld met de gedwongen verhuis naar het Kielpark, maar tevreden zijn ze ook niet. Ze hebben dan wel een piste - met kleedkamers en sanitair - maar als het donker is, kunnen ze niet trainen. Er is namelijk geen verlichting voorzien", aldus Jean Van Onselen.

Nu in het nieuws