RBT Antwerpen is tevreden

Basketbal

R.V.B.

BR>

ANTWERPEN -

Na dertien speeldagen is het Oostende van Lucien Van Kersschaever de verrassende leider in eerste nationale. Verrassend omdat de kustploeg in het tussenseizoen bijna de voltallige spelerskern zag vertrekken. Van Kers moest met een nieuwe, jonge ploeg het seizoen aanvatten en deed dat met succes. Oostende moest nog maar twee keer het onderspit delven.

Vlak achter Oostende vinden we Antwerpen, met één verliesmatch meer. De Sinjoren mogen terugblikken op een geslaagde heenronde. Enkel de verloren competitiewedstrijd tegen hekkensluiter S.Gent, dat met een debuterende Barry Mitchell tot onverwachte dingen in staat bleek, was een teleurstelling. Al bij al toch weer puik werk van coach Eddy Casteels, die ondanks het eerder middelmatige budget zijn ploeg nu voor het derde seizoen op rij naar de top loodst.

Nog zo'n meevaller is neo-eersteklasser Leuven, dat na Aalst met Eurospeler Doyle als dè buitenlandse ontdekking, op de vierde plaats staat. Landskampioen Charleroi startte opnieuw als de enige uitgesproken titelfavoriet, maar de Karolingers misten hun start compleet. Blessurelast kan als excuus worden ingeroepen. Bill Varner werd als redder in nood binnengehaald, en nu de Amerikaan genaturaliseerd werd tot Belg kan coach Bozzi een beroep doen op een nog ruimere kern.

De tegenvaller van de heenronde is huidige rode lantaarn S.Gent. Hier hoopt men om Barry Mitchell volgende maand de Belgische nationaliteit aan te meten om zo nog een extra buitenlander te kunnen aantrekken in een poging om de degradatie te ontlopen.

Nu in het nieuws