"Verstand op nul gezet"

KALMTHOUT -

Het was echt afzien zondag in de veldrit in Kalmthout. Alle weersomstandigheden kregen de renners over zich heen. Alleen met de uitslag kon David Willemsens zich tevreden stellen. Een tiende plaats in een Wereldbekerwedstrijd is het beste resultaat dat hij zich kon indenken. Daarvoor heeft hij, voorlopig, een dichte ereplaats in de Gazet van Antwerpen prijsgegeven. Het blijft wel in de familie want zijn broer Peter kon daarin de leiding nemen.

A.V.L.

BR>Diep over zijn stuur gebogen probeerde David eerst zijn zo goed als bevroren handen wat op te warmen. "Ik kon in de laatste rondes nog amper mijn stuur vasthouden", bekloeg hij zich. "Het was één van de zwaarste wedstrijden die ik ooit reed. Vanaf de start ging het er zeer snel aan toe om op een goede positie het veld in te duiken. Ik heb gewoon mijn verstand op nul gezet. Het lukte aardig. Toen Adri van der Poel door pech achteruit geslagen was, wilde ik met hem naar voor schuiven maar dat was voor mij wat te hoog gegrepen. Ik heb wel wat risico's genomen, maar kon hem niet volgen. Ik denk zelfs dat ik nog onder het lint ben doorgereden", voegde hij er al lachend aan toe.

David stond zaterdag in Essen mee op het podium naast Wellens en Van der Poel. Daar deed hij een goede zaak voor de Gazet van Antwerpen Trofee. Aangezien de beste vijf uitslagen van de zes in aanmerking komen, kon hij de wedstrijd van Kalmthout links laten liggen.

Nu in het nieuws