"Niet zeker van zege"

ESSEN -

De aanhoudende regen die vorige week vrijdag met bakken uit de hemel viel, was er de oorzaak van dat slechts dertien juniores en vier nieuwelingen in Essen de start namen. De omloop van

Rouwmoer

was minder zwaar dan verwacht. Bij de nieuwelingen won Jef De Boeck zonder zich echt te moeten inspannen. "Ik heb bijna de hele wedstrijd op reserve kunnen rijden", zei hij duidelijk onspannen na de wedstrijd. Jef had geen tegenstanders van formaat en behaalde er zijn elfde zege van het seizoen. Bij de juniores had Bert De Wispelaere het al evenmin moeilijk. Hij ging de Zwitser Michel Müller vooraf. Dat was bij de jongeren de enige buitenlander die aan de start verscheen. De organisatoren kregen heel wat vragen van buitenlandse delegaties, maar de prijs die ze daar voor moesten betalen, lag te hoog.

A.V.L.

BR>In Kalmthout werd eerst Jef De Boeck als winnaar naar het podium geroepen. Nadien werd hij naar de tweede plaats verwezen. Jef was er niet gerust in. "Ik zag iemend met het nummer 76 voor mij uit rijden. Dat nummer behoorde toe aan de nieuwelingen, maar of die Duitser echt met ons was gestart, daarvan was ik niet zeker. Er werd telkens geroepen dat ik aan de leiding reed. Bij de aankomst durfde ik toch mijn hand niet uit te steken. Ik twijfelde of ik wel echt de winnaar was. Als we de juniores inhalen is het soms een warboel en daardoor verloor ik misschien wel de wedstrijd."

Nu in het nieuws