"Ik wil in de basis staan"

RFC Antwerp

J.V.C.

BR>

DEURNE -

Na Kirk Hilton en George Clegg is Antwerp sinds vorig weekeinde een derde speler van Manchester United rijk. Luke Chadwick kwam zaterdag al even kennismaken met zijn nieuwe ploegmakkers. De 19-jarige Chadwick geldt als een groot talent in Engeland. Hij is Engels international bij de -21-jarigen en staat op de drempel van de A-kern van United. Dat Chadwick kan voetballen, was ook Regi Van Acker niet ontgaan.

"Toen ik voor het seizoen de invallers van Manchester ging bekijken, was hij mijn eerste keus", zegt de Antwerp-trainer. "Manchester wilde hem op dat moment echter niet vrijgeven. Toen we onlangs de vraag opnieuw stelden, stemde Ferguson wel toe."

"Mijn snelheid is mijn grootste kwaliteit."

n Luke Chadwick

Luke Chadwick ziet de overgang naar de Bosuil best zitten. "Toen men mij voorstelde om naar Antwerp te komen, heb ik niet getwijfeld", zegt Chadwick. "Dit is een ideale gelegenheid om ervaring op te doen in een eerste ploeg. Want dat is toch de bedoeling, ik wil hier in het eerste elftal spelen. Ik hoorde van Hilton en Clegg alleen maar positieve verhalen over Antwerp. Ook Higginbotham en Wallwork vonden dat ik deze kans moest grijpen. Het zal natuurlijk een aanpassing zijn, als 19-jarige in een vreemd land. Mijn vriendin studeert nog en kan dus onmogelijk meekomen. Maar het is de bedoeling dat zij regelmatig voor een weekendje naar Antwerpen komt."

Chadwick debuteerde op 13 oktober van dit jaar in het A-elftal in de met 3-0 verloren League-cupwedstrijd op het veld van Aston Villa. Traditioneel gebruikt Ferguson deze competitie om de jongeren van het grotere werk te laten proeven. Chadwick bevond zich die dag met Solskjaer, Cruijff, Higginbotham en Wallwork in goed gezelschap. Wat voor type speler is hij? "Ik was lange tijd aanvaller, maar speel dit seizoen links op het middenveld. Eén van mijn grootste kwaliteiten is mijn snelheid en ik pik ook regelmatig een doelpuntje mee. Mijn zwakste punt is het kopspel, daar moet ik nog behoorlijk aan schaven."

Nu in het nieuws