Aartselaar wil bekerstunt

Vanavond 20.30 uur

P.V.R.

BR>Aartselaar - Orange Oostende

AARTSELAAR -

Aartselaar beleeft vanavond een hoogdag. De ploeg van manager Paul De Peuter ontvangt in het kader van de 1/16de finales van de Belgische basketbalbeker de huidige leider uit eerste afdeling, Orange Oostende. Een affiche die bij de basketvolger tot de verbeelding spreekt. Danny Mebis, de 2,03 m. grote center van Aartselaar, leeft intens naar de wedstrijd toe. Het is geweten dat de gewezen international - hij totaliseert 28 selecties - in dergelijke bekerwedstrijden altijd boven zichzelf uitgroeit.

"Voor zo'n wedstrijden, met veel volk en een kei van een tegenstander, kan ik me super motiveren", lacht de 38-jarige Stabroekenaar. "Laat ons echter met beide voeten op de grond blijven. Oostende is een jonge ploeg die heel wat troeven kan voorleggen. Het team van trainer Van Kersschaever bezit klasse en gestalte en pakt uit met een ijzeren, agressieve verdediging. Ondanks de 20 punten voorgift wordt het voor ons bijzonder moeilijk."

Pluspunt voor Aartselaar is alvast dat Frank Ngandu, de sterspeler van de ploeg, vanavond van de partij is. Wegens een blessure heeft het er lang naar uitgezien dat Frank Ngandu voor de moest afhaken, maar inmiddels besloot hij het er op te wagen.

"De aanwezigheid van Frank is een hele slok op de borrel", meent Danny Mebis. "Oostende treedt aan met vijf spelers van ruim boven de twee meter. Vooral in de luchtduels zullen we tekort schieten. Vandaar dat de twee meter van Frank best van pas zullen komen."

Frank Ngandu en Danny Mebis hebben gisteren onder hun beiden nog een balletje gegooid. Een bewijs dat ze zich willen overtreffen.

Nu in het nieuws