"Omstandigheden zaten niet altijd mee"

Gert Cannaerts ziet wilskrachtig Lille het kopje niet laten hangen

René Mertens

BR>

LILLE -

Al zo vaak is Wezel voor Lille een heuse boeman geweest. Er moet al teruggegaan worden naar het seizoen '95-'96 om nog enig puntengewin voor de Krawaten terug te vinden. Maar normaal dat het zondag behaalde gelijkspel met tien tegen elf in de Lilse kleedkamer op vreugdekreten werd onthaald.

Lille

"Als er een ploeg had moeten winnen, dan konden wij daar eigenlijk het meest aanspraak op maken", verheugde kapitein Wim Gielis zich. "We speelden een sterk eerste halfuur gekruid met een doelpunt van Werdens.

Binnen een tijdspanne van nauwelijks vijf minuten gaven we onze voorsprong weg. Doelpunten die hadden vermeden kunnen worden indien we iets secuurder hadden verdedigd.

Toen we na het uitvallen van Kemkens met een tweede gele kaart werden herleid tot tien zag het er even belabberd uit. Het pleit dan weer voor de groep dat we op karakter zijn teruggekomen met een tweede doelpunt van Werdens die opnieuw het niveau van het begin van het seizoen heeft teruggevonden."

"Op Borgworm en op Wezel hebben we getoond dat de wil en de mentaliteit er zijn om Lille uit het slop te halen."

n Gert Cannaerts

Trainer Gert Cannaerts beaamt het relaas van de Lilse kapitein en beseft maar al te goed dat de heenronde niet heeft opgeleverd wat ervan verwacht werd.

"Die veertiende plaats met slechts 16 punten om de heenronde af te sluiten was zeker niet ingecalculeerd. Na een schitterende bekercampagne begon de competitie echt in mineur met een ondermaatse vertoning op het veld van Olen.

Daarna hebben we ons serieus herpakt met zes wedstrijden zonder nederlaag. Op Witgoor is de motor dan weer behoorlijk gaan sputteren en na de nederlaag op Neeroeteren trok trainer Dillen zijn conclusies.

Over de motieven van zijn

opstappen

wil ik me liever niet uitlaten, maar het was algemeen geweten dat het tussen hem en de voorzitter niet langer koek en ei was.

Meteen kreeg ik de opdracht om Lille opnieuw op het goede spoor te brengen. In de thuiswedstrijd tegen Heppen was daar hoegenaamd niets van te merken, maar op Borgworm en op Wezel hebben we getoond dat de wil en de mentaliteit er zijn om Lille uit het slop te halen.

Door blessures van enkele voorname pionnen en spelers die hun normale niveau niet haalden, hebben we in de heenronde niet kunnen brengen wat van ons verwacht mocht worden.

Komt daar nog een reeks van schorsingen bij en de rekening is vlug gemaakt. De omstandigheden zaten bijgevolg niet altijd mee en dat willen we in de terugronde op een of andere manier rechtzetten."

Nu in het nieuws