"Terugronde biedt heel wat perspectieven"

AC Olen

R.P.

BR>

OLEN -

AC Olen heeft tegen Vigor Beringen de kans verkeken om de heenronde in schoonheid af te ronden en de gewenste aansluiting met de top in het klassement te bewaren.

Het ontbrak de thuisploeg tegen de Limburgers niet aan goede wil, maar de afwezigheid van topscorer Yves Leysen en het gebrek aan

ander

scorend vermogen deden zich feller gevoelen dan ooit voorheen.

Vooral in de tweede helft maakte Olen zowat brandhout van de bezoekende tegenstand. Met de uiteindelijke puntendeling werden een uitstekende Dierckx en zijn maatjes in elk geval al te karig beloond.

"Wij hebben heel hard moeten werken voor dat ene puntje", hijgde speler-trainer Herman Van den Broeck minutenlang na de krachtenslopende partij compleet uitgeput na.

"Wat voor scoringskansen lieten wij toch weer onbenut. Heel erg spijtig, maar het is niet anders. Vandaag bleek nog maar eens overduidelijk dat wij, nu Yves Leysen er niet bij is, scorend vermogen missen.

Vorig seizoen beschikten wij over drie spelers die er elk tien maakten, nu over één die het leeuwenaandeel voor zich alleen opeist. Als die er dan niet bijloopt, laat zich dat uitermate gevoelen."

Complimentje

"Ik kan de jongens evenwel niets verwijten, want zij doen ontzettend hun best. Het is alleen jammer dat wij tot op het bot hebben geknokt voor de zege, maar met slechts één punt al te karig worden beloond.

Na onze achterstand bij de rust hebben wij tijdens de tweede helft alles op alles gezet. Beringen kwam er nog maar nauwelijks aan te pas. Wij creëerden voldoende kansen om te winnen. Onze twee spitsen kregen samen wel een zestal scoringsmogelijkheden voor hun voeten, maar jammer genoeg volstond dat niet voor de zege.

Toch wil ik mijn spelers complimenteren. Vorige week speelden wij als

kiekens zonder kop

, maar dat hebben wij tegen Vigor Beringen voor tweehonderd procent rechtgezet. Psychologisch is het belangrijk dat wij die thuisnederlaag hebben uitgewist."

Hoe dan ook duikt de periodekampioen, met slechts een magere één op vijftien op het jongste tussenbilan, met wat gemengde gevoelens de winterstop in.

"Dat klopt, want na een uitstekende eerste periode zijn wij zwak geëindigd", bevestigt Herman Van den Broeck. "Maar het houdt ons een beetje recht dat wij door een rist afwezigen verzachtende omstandigheden kunnen inroepen. Indien wij voltallig waren gebleven, zouden wij zo'n terugval niet hebben meegemaakt. Daar ben ik honderd procent zeker van.

Ondanks alles blijven wij voorin geposteerd en zijn wij van de druk van de leiderspositie verlost. De terugronde biedt voor ons perspectieven want met Leysen, Henderickx, Meeus en Van Roey houden wij heel wat achter de hand."

Nu in het nieuws