"Ik zie het behoud zeker zitten"

Witgoor

R.N.

BR>

DESSEL -

"De hele ploeg verdient een pluim voor de manier waarop ze zich in Neeroeteren herpakte na de miskleun tegen Montegnée. Er werd heel hard en gedisciplineerd gewerkt en er zat weer lijn in het spel. Belangrijk was ook dat de nul vastgehouden werd. Dat was lang geleden."

Hulptrainer Jan Vandendungen klonk behoorlijk tevreden over de prestatie van Witgoor op het veld van Neeroeteren dat net een negen op negen gescoord had.

"Vervecken stak er bovenuit qua behendigheid. Zijn progressie doet me veel plezier. Maar ook de anderen voerden hun opdracht perfect uit. De nieuwe trainer is iemand die de puntjes op de i zet en dat heeft deze groep nodig.

Geen kwaad woord over Herman Fransen wiens ontslag ik heel sneu vond, maar Francis Vanhamel is een ander type en zegt ronduit waar het op staat. Hij doet me denken aan Piet Corstiaans, de eerste coach met wie ik bij Witgoor samenwerkte."

Opvallend feit in Neeroeteren: aanvoerder Meeus miste voor de tweede keer een cruciale strafschop. Gelukkig had doelman Peeters eerder in de wedstrijd een elfmeter gestopt, waardoor de

schade

nog binnen de perken bleef.

Koelbloedigheid

Hoe kijkt Vandendungen, die op een seizoen in Boom en eentje in Arendonk na Witgoor altijd trouw bleef, op de heenronde terug? "In de voorbereiding zat het niet snor. We begonnen dan ook aan de competitie met een vreemd gevoel, omdat we niet wisten waar we stonden.

De openingsmatch in Beringen bracht de kentering. Daarna moesten we leven met ups en downs, wat normaal was gezien onze jonge ploeg. Toch waren de resultaten behoorlijk. Wat meer koelbloedigheid bij de afwerking had ons nog meer punten opgeleverd.

Enkele ploegen hebben ons overklast. Ik denk aan Vigor Beringen en Bocholt die budgettair ook heel wat meer ruimte hebben. We gaven in het algemeen weinig kansen weg en kregen er zelf voldoende, maar we missen een koele kikker als Yves Leysen.

Met drie op twaalf bleven we in de laatste vier partijen onder de verwachtingen. In bevordering worden de minste foutjes afgestraft en dat overkwam ons te vaak.

Dat moet na nieuwjaar veranderen. Het behoud moeten we zeker kunnen realiseren. Ik hoop dat we de nul wat vaker kunnen houden en adequater met de kansen omspringen.

Zowel wat inzet als kwaliteit betreft kunnen we met heel wat teams wedijveren. Als we blijven voetballen met de ingesteldheid van zaterdag, zie ik 2000 hoopvol tegemoet. Op 28 december nemen we de draad opnieuw op."

Nu in het nieuws